NBC újoncok (2): Constantine

 
Beküldte: tess 2014 May 11, 21:12-kor a(z) Upfronts 2014: NBC témába.

Constantain-banenr

Műfaj: Dráma

Stúdió: Warner Bros. Television, DC Comics

Forgatási helyszín: Atlanta

Író: Daniel Cerone (The Mentalist, Dexter, Motive)

Rendező: Neil Marshall (Black Sails, Game of Thrones)

Producerek: Daniel Cerone (The Mentalist, Dexter, Motive), David S. Goyer (Da Vinci’s Demons, FlashForward, Blade: The Series), Dieter Ismagil (Being Human, The Lying Game)

Szereplők: Matt Ryan (Criminal Minds: Suspect Behavior), Lucy Griffiths (True Blood, Robin Hood), Harold Perrineau (Wedding Band, Sons of Anarchy, Lost), Charles Halford (The Event, True Detective)

Történet: Az alapot a DC Comics egyik kultikus képregény sorozata a Hellblazer szolgáltatja. John Constantine az okkult világ szakavatott ismerője és amellett hogy kiváló nyomozó még egy igazi démonvadász is. Rá és egy Liv nevű látnokra vár a feladat, hogy megakadályozzanak egy a háttérben szorgosan munkálkodó természetfeletti eseményt, ami könnyedén az emberiség vesztét okozhatja.

Berendelve: Egyelőre félévados bekérést, azaz 13 részt kapott.

Várható premier: Ősztől péntek esténként, közvetlenül a Grimm felvezetése után.

tess szerint: Az alapanyag roppant ígéretes, csak sajnos a network tv adta korlátok nem kedveznek túlzottan a témának. Így hiába a Dracula sötétebb tónusa vagy a Hannibal bevállalós határfeszegetése, ez bizony mocskosul ki lesz lúgozva. Arról nem is beszélve, hogy Matt Ryan abszolút nem főszereplőnek való színész, de persze ő is megfoghatja még ezzel élete szerepét. Tippre a pilot sok mindenben nem lesz mérvadó, azon túl hogy a vizualitása ütni fog hála Neil Marshall hathatós közbenjárásának. Itt a kérdés a procedural vonal és az átívelő szál arányán áll vagy bukik. Ugyanis ha Cerone itt rövid időn belül nem jár sikerre, akkor csak egy újabb Grimm pótlékot kapunk, amire meg nem vevők az emberek.

Kanyecc szerint: Egyre jobban képregényesedik el az országos tévék kínálata. Az Arrow után a Marvel’s Agents of SHIELD jött, most pedig a Constantine bizonyíthat. Nem is csodálkozom, hiszen a mozikból is a Marvel és a DC képregény hősei folynak ki, aki sűrűn jár oda, az érti mire akarok célozni. A nap eléggé halott, viszont a Grimm-mel jó párosítást alkothat, ezért látom a potenciált benne, és a jövőt. Túlélési esélye: 60%.


free web stats