ABC újoncok (7): American Crime

 
Beküldte: tess 2014 May 13, 21:30-kor a(z) Upfronts 2014: ABC témába.

AmericanCrimeABC-banner

Műfaj: Dráma

Stúdió: ABC Studios

Forgatási helyszín: Kalifornia

Író: John Ridley (Third Watch, 12 Years a Slave)

Rendező: John Ridley (Third Watch, 12 Years a Slave)

Producerek: Michael MacDonald (Xena), John Ridley (Third Watch, 12 Years a Slave)

Szereplők: Felicity Huffman (Desperate Housewives), Timothy Hutton (Leverage), Benito Martinez (Sons of Anarchy), W. Earl Brown (Deadwood), Penelope Ann Miller (Mistresses), Richard Cabral

Történet: A középpontban egy a kaliforniai Central Valley-ban elkövetett rasszista gyilkosság és annak nyomozása áll. Az ügy hordereje szép lassan felkorbácsolja az ügyben érintettek kedélyét, ami aztán faji, nemi és politikai töltettel bíró feszültséget okoz sokak számára.

Berendelve: Nincs konkrét szám, valószínűleg 13 rész.

Várható premier: 2015. midseason.

tess szerint: Papíron igen csak sablonos és az ABC-től meglehetősen műfajidegen próbálkozásnak tűnik, de nem szabad leírni. A készítője egyfelől az a John Ridley, aki nem viszi túlzásba a munkát, de amit letesz az asztalra, az minőségileg teljesen rendben van. Nem is csoda, hogy idén egy Oscar-díj büszke tulajdonosa lett. Emellett a főszereplő Falicity Huffman sem az a fajta színésznő, aki sűrűn beleszaladna egy-két zakóba. Itt tényleg minden a tálaláson és persze az arányokon áll vagy bukik.

Kanyecc szerint: Szépen lassan kezdik átvenni a krimi részleget a teljes évadon átívelő nyomozós ötletek? Igaz a szinopszisából nem derül ki, hogy csak erre az egy ügyre fókuszálnak-e az ügyön dolgozók, de abban egyetérthetünk, hogy szinte minden csatornának van már legalább egy ilyen sorozata. Az ABC se kivétel. Ha azt nézzük, hogy John Ridley mit tett le az asztalra, akkor jó esélyekkel indul.


free web stats