Upfronts 2014 – The CW

 
Beküldte: tess 2014 May 15, 20:28-kor a(z) 2014/15 sorozatai témába.

Az eddigi napok történései: NBCFOXABCCBS

A network csatornák éves upfronts sorozatának záróakkordjaként az immáron Mark Pedovitz vezette CW került sorra. Az egykoron a két netlet csatorna összeolvadásából létrejött országos adó egész korrekt szezont tudhatott magáénak. Noha az ongoing felhozatal több képviselője is jelentős nézettségcsökkenésbe futott bele (Hart of Dixie, Beauty & the Beast), de szerencsére bőven volt, ami kárpótolni tudta a vezetőséget. Az előző szezonról átmenekített Arrow viszonylag minimális nézettségcsökkenés mellett hozta az évadot, míg a The Vampire Diaries továbbra is a csatorna élharcosa a demóban. Meglepő mód a 9. évadát taposó Supernatural képes volt javítani számain, így tekintélyt parancsoló 2,18M-s átlaggal zárta a szezont. És persze nem feledkezhetünk meg a trónkövetelő spin-off újoncról a The Originals-ról sem, ami ugyan teljesíthetett volna jobban (átlagban a csatorna 4. legnézettebb programja), de az idei újoncokhoz képest, így is látványos a különbség. A The 100 is elég korrekt számokkal fut, de azért egy midseason sorozatot ne hasonlítsunk egy egész évadon át futó sorozathoz. Az igazi erőviszonyok majd a fall seasonben látszódnak csak igazán.

Amit viszont nem tudok mire vélni, az a The Tomorrow People kaszája. Phil Klemmer sorozata ugyan csak csalódást keltő 1,44M-s átlaggal zárt, de még így is jobb volt, mint a korosodó Hart of Dixie, vagy a bődületes lejtmenetben teljesítő Beauty & the Beast. Kristen Kreuk sorozata brutális, 50% feletti csökkenést produkált és mégis túlélt, de a demó még ennél is rosszabb volt. A legnagyobb vicc, hogy még a The Carrie Diaries is jobb volt, mégis kasza lett. Noha, állítólag a színfalak mögött már folynak a tárgyalások egy esetleges 3. évadról.

Újoncok: Újoncok tekintetében semmi meglepővel nem állt elő Pedowitz. 4 dráma, zéró komédia. Mindenesetre nem értem, hogy az előző szezonhoz képest miért egyel kevesebb drámát kértek be, holott abból 3 sikeresen megérte a 2. évados bekérést? Az viszont látszik, hogy tudatos építkezés folyik a háttérben.

“We were the Gossip Girl Network…We wanted to bring more men to the network — and to add more original programing  throughout the year.” – így Mark Pedowitz

2011-ben mikor Pedowitz átvette a csatorna vezetését a megítélésük igen csak a béka segge volt, akárcsak a programing változatossága. Cseppet sem véletlen példának okáért, hogy idén a sci-fi sorozatokat nyomatták, míg jövőre a képregény adaptációké lesz a terep. No meg a spin-off kikacsintásoké, lévén meglévő franchiseból sokkal könnyebb profitálni. Érkezik a 10 részes web-sorozat Play It Again, Dick, ami ugye a Veronica Mars testvérsorozata lenne. Plusz a berendelések közt ugyan nem szerepel a Supernatural: Bloodlines, de mivel az idén 4 éves csúcson zárt a Supernatural nézettsége, így elkerülhetetlen a spin-off megléte, vagyis új stábbal, új koncepcióval nekifutnak az egésznek újra, hátha jövőre már lesz is belőle valami.

A másik kissé irreleváns dolog, hogy a kallódó America’s Next Top Model-t még leváltani sem próbálja a csatorna. Oké, az eddigi próbálkozások minősíthetetlen zakók voltak, de legalább próbálkoztak.

  • Drámák: The Flash, iZombie, Jane the Virgine, The Messengers

Visszatérők: The 100, America’s Next Top Model, Arrow, Beauty & the Beast, Hart of Dixie, The Originals, Reign, Supernatural, The Vampire Diaries.

Kaszálták: The Carrie Diaries, Nikita, Star-Crossed, The Tomorrow People.

Műsorrend: Műsorrend tekintetében sok minden nem változott, inkább csak a kissé műfajidegen párosításokat tudnám kiemelni. Erre a legjobb példa az estét váltó The Originals, ami párnak a csajos dráma Jane The Virgin-t kapta. Ráadásul még a time slot is rendesen el van baltázva, de Pedowitz gondolom, jobban tudja. Ugyancsak nem értem a szerdai DC tematikus napötletének a menesztését. Mert a The Flash – Supernatural páros tutira érdekesebbnek tűnik, mint egy képregény orientált szerda. Értem én, hogy szét kell szórni a húzóneveket, de ennyire hülyére azért mégse vegyük már a nézőket. Meg nincs is értelme, elég csak a The Vampire Diaries – Reign duóra gondolni, ahol az újonc közel a felvezetés 50%-át bukta.

HÉTFŐ
20:00-21:00 – The Originals
21:00-22:00 – JANE THE VIRGIN

KEDD
20:00-21:00 – THE FLASH
21:00-22:00 – Supernatural

SZERDA
20:00-21:00 – Arrow
21:00-22:00 – The 100

CSÜTÖRTÖK
20:00-21:00 – The Vampire Diaries
21:00-22:00 – Reign

PÉNTEK
20:00-20:30 – Whose Line Is It Anyway?
20:30-21:00 – Whose Line Is It Anyway? (ISMÉTLÉS)
21:00-22:00 – America’s Next Top Model


free web stats