Plakátba zárva: From Dusk Till Dawn

 
Beküldte: tess 2014 May 30, 11:10-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Bevallom, nem értem, miért nem lett olyan átütő siker a From Dusk Till Dawn sorozatos adaptációja, mint mondjuk két éve a Banshee. Pedig Robert Rodriguez klasszikusának sorozatos kikacsintása meglehetősen sok hasonlóságot mutat a Cinemax sorozatával. Kőkemény anti-hősök tesztoszteron puccparádéja jókora badass attitűddel nyakon öntve. A végeredmény mégsem olyan sokkosan katartikus élmény, inkább csak amolyan kierőszakoltan minőségi iparos munka. Rodriguez világ életében értett az atmoszférateremtéshez, de itt ez valamiért mégsem jött össze. Tipikus kihagyott ziccer, ami talán egy másfajta megközelítésből ütősebb lehetne.

Vagy ütős is lett a végeredmény? Jómagam az évad feléig jutottam, de bevallom a pilot-hoz képest egy fikarcnyit sem javult a helyzet. Igaz, nem is romlott. Egy valami viszont vitathatatlan, az univerzum bővítés magasiskolája. A készítők folyvást kikacsingatnak az alapul szolgáló filmre, így a 7. részre többek közt elértünk a Titty Twister-hez is.

Az évad azóta már leköszönt, ám magasztaló kritikákat mégsem lehet olvasni. Sőt, istenigazából nagyon semmilyet sem. Ettől függetlenül persze a 13 részes 2. évad már egy ideje biztosnak mondható, habár ezen nincs semmi meglepő. Nincs is annál cikibb, ha egy újonc csatorna már az első sajátgyártású sorozatával bedől.

from-dusk-till-dawn-poster


free web stats