Stargate-filmtrilógia a láthatáron

 
Beküldte: Kanyecc 2014 June 4, 23:08-kor a(z) Hírek,MoziGuru témába.

Talán már a filmes blogokon olvashattátok a hírt, miszerint a MGM és a Warner Bros. zöld utat adott egy újabb Stargate reboot-nak, amit a mozivászonra fognak elkészíteni. Különlegessége a projektnek, hogy trilógiában (mi másban?) gondolkodik a készítő, Roland Emmerich, akinek egy régi álma válhat valóra, mivel saját elképzelése szerint valósíthatja meg azt a Csillagkapu-történetet, azaz azt, amit annak idején megálmodott. Segítőpartnere Dean Devlin lesz.

Tudtátok, hogy annak idején is már trilógiában gondolkodtak a készítők, ám ez a terv valamiért elhalványult, és végülis meghiúsult? Amit biztos az új művel kapcsolatban, hogy az első mozifilmet veszik alapul. Egy darabig agyaltak azon, hogy az eredeti színészgárdával (Kurt Russell-lel és James Spader-rel) valósítják meg a feltámasztását, azonban az idő múlása miatt ez már nem kivitelezhető (20 év telt el azóta!), helyette most azon megy az agymenés, hogy mint visszatérő szereplők tűnjenek fel, ezáltal emeljék a filmet olimposzi magasságokba. Reméljük összejön, illetve egy fiatalosabb csapattal újra tudják éleszteni az amúgy megkopott franchise-t, hiszen a Stargate Universe sorozat cseppet se hozta azt, amit elvártam tőle.

További különlegesség, hogy Joseph Mallozzi, az egykori sorozat showrunnere ellenzi a projektet. Véleményét részletesebben blogján fejti ki, miért is! – mindezt annak idején, amikor a reboot csak gondolati síkon létezett. Főként az van ellenére, hogy sokan a Star Trek-hez hasonlítják.

Természetesen meg lehet érteni mindkét részleget. Joseph-et azért, mert ami jó, az úgy kell hagyni. Nem kell reboot, mert belerondíthat az összképbe. Ám az ellenkezőjét se lehet kizárni. Illetve azt a tényt se, hogy a rajongók nyitottak bármiféle újdonságra, ami a franchise-zukhoz kapcsolódik, azaz játékra, filmre, sorozatra, képregényre, bármire! Mallozzi szerint a Star Trek mellett csekély a rajongótáboruk, amivel egyet kell értenem, de azt se feledjük el, hogy míg az egyik 20 éves, a másik cirka 50 éves múlttal büszkélkedik, viszont a meglévő rajongóktól (és az esetleges újaktól) ne vegyük el az örömperceket azzal, hogy nekiállunk ellenkampányt indítani az ellen, amihez egykoron nagyon sok közünk volt.

Lényeg, hogy jön az új film. Egy már biztos, hiszen zöld utas!


free web stats