Gang Related – Kezdett a sorozat

 
Beküldte: Kanyecc 2014 June 8, 17:16-kor a(z) Gang Related,Pilot témába.

A Fox elhanyagolt újonca. Minden évben akad olyan tévécsatorna, ahol egy-egy friss produkció kimarad az őszi és tavaszi időszakból, így csak a nyáriba fér bele; vagy csúszik éppenséggel a következő idénybe; vagy a feledésbe (mint pl.: az Us & Them). A Gang Related nyári startját cseppet se bánom, mert olyannak érzem, mint a Rookie Bluet. Ilyenkor tudja megállni a helyét, mert a hajtásban csak nézőket vesztene – főleg amikor mindent a szánkba rágnak, amikor minden percnek a mozzanata fontosnak tűnhet a későbbi részekre nézve.

Gang.Related.S01E01.HDTV.x264-LOL.mp4_000199365

A történet ott kezdődik, hogy két fiatal srác játszik az utcán, amikor egy bizonyos bandának a tagjai megtámadják őket, mert az egyik kezén egy értékesnek tűnő órát vélnek felfedezni, amit szívesen magukénak tudhatnának. Útközben kiderül, hogy főhősünk fiatalkori énjét látjuk, amelyből egy fontos tényre is fény derül: méghozzá árvaságára, mert apját elvesztette. Ezután ugrunk az időben a jelenbe. Főhősünk, Ryan Lopez (Ramon Rodriguez) bandákat felszámoló osztag egyik tagja, melynek vezetője Sam (Terry O’Quinn). Céljuk, hogy rendet tegyenek saját körzetükben. Igaz komplett módon bandákat nehéz gyökeresen „kiiktatni”, mert mindig lesz egy újabb követő, vezető, de a cél, hogy az utcák békések, és drogmentesek legyenek.

Ryan-ről egy fontos dolgot még muszáj megemlíteni, ami a pilot csavarja, de a szinopszisában már utaltam rá, így spoileres infónak semmiképp se mondanám. Ez nem más, mint hogy az egyik bandának viszi a hasznos infókat. Ha úgy nézzük spicli, ám más áll a háttérben. Ez még csak kibontás alatt van, a részleteket tessék megtudni a részekből.

Azért írtam, hogy kimondottan nyári sorozat, mert az. A mai világban szimpla krimiknek nincs értelme, mert az a részleg terített. Chris Morgan ötlete az volt, hogy egy bizonyos osztályra fókuszáljanak, illetve a nézők érdekeit állítsák szembe. Főhősünk mindkét oldalt védi, pontosan ezért nem tudunk állást foglalni vele kapcsolatban, hogy most elítéljük tette miatt vagy egyetértsünk nézeteivel, miszerint „a család mindennél fontosabb”. A produkció ontja magából a latin-amerikai hangulatot. Elég csak az utcákra, a szereplőkre, a hangulatra picit odafigyelni. Allen Hughes rendezte a pilotot, akire egy rossz szavam se lesz, mert a különböző jelenetekkel megmutatja azt a területet, amit csapatunk próbál kordában tartani.

Gang.Related.S01E01.HDTV.x264-LOL.mp4_002388469

Számomra a legfurább tény, ami már-már megszokhatatlan az Terry O’Quinn főnöki szerepköre. Hiába, ha egy ilyen színészt megszeretünk karakterével együtt egy Lost-ban, akkor ilyen szerepkiosztásban sehogy se tudjuk elképzelni. Oké, keménykedő, masszív vezérnek tűnik, akinek munkája a legnagyobb elhivatottsága. Még se tudom mosolygás nélkül kibírni, mert olyan vicces a parancsolgatásával. Ez sajnos negatívum, mert helyére más kellett volna keresni. Abszolút hiteltelenné teszi karakterét, aminek nem ő a hiba forrása, hanem maguk az írók, hogy ezt neki szánták.

Maradni maradok, mert az akció megvolt a kezdésben. Kíváncsi leszek, hogy miként fogják kibontani főhősünk múltját. Nyárra jó lesz. Nem erős, nem odatapasztós, mint az Under the Dome a CBS-nél. Ha nincs más, jó ez is. Erős közepest adok neki, mert többet nem érdemel.

This entry has a rating of 3

free web stats