Meccs vagy sorozat?

 
Beküldte: Kanyecc 2014 June 22, 22:45-kor a(z) Elvagyunk témába.

Saját tapasztalatomat szeretném megosztani, és egyúttal valami megoldást is keresni általatok a felmerült problémámra. Tudni kell rólam, hogy nem vagyok nagy futballnéző. Se a külföldi, se a magyar meccsen nem hoznak lázba, de van kivétel: ez pedig a VB és az EB. Ilyenkor szerintem sokan félreteszik nézeteiket, ellenszenvünket és átadják magukat a „programnak”. Az a helyzet, hogy rácuppantam a VB meccsekre, s ezáltal nincs egyszerűen szabadidőm még sorozatokat is nézni, nem hogy napi rendszerességgel megfelelő mennyiségű cikkeket szállítani. Tudom, ez nem a ti problémátok, oldjam meg úgy, ahogy akarom, de hátha valaki hasonló cipőben jár?!

A munka után hullafáradtan nehéz már időt szakítani bármire, a meccsnézés pedig jelenpillanatban olyan, ami nem kapcsolódik kötelezettséghez. Innen is jönne a keresztkérdés: Ti nézitek-e a Foci VB-t? Ha igen, akkor mit (kell) mellőznötök, hogy az adott összecsapásokat meg tudjátok nézni? Esetleg kihat-e a sorozatnézési szokásaid változására? (Értsd: azáltal hogy meccset nézel, nem haladsz a szintre hozásokkal.)

A legrosszabb az, hogy a nyár a darálás időszaka. Legtöbben valószínűleg az év közben félretett/elfeledett sorozatokat pótolja – jobbik esetben. Rosszabbikban csak vergődik, mint ha a sekély vízben. Részemről jöhetne mindkettő, meccs mellett néznék sorozatokat, de nincs értelme, mert úgy egyik se kerül fókuszba, elvesztegetett az idő. Sehogy se jó. Néha úgy érzem, a VB jelenleg átok nálam, mert rabolja az időm; máskor pedig úgy, hogy végre szakíthatok a beállt napi rutinjaimmal és felfrissíthetem az életem némiképp.

Na de még ott van mindig a probléma. Egy meccs legalább másfél óra, azaz két sorozatepizód vígan lemenne. Ezt mikor és hogyan pótoljam? Ti mit csinálnátok a helyemben? – Munkában lehetetlen másra koncentrálni, a meccset nézni kell nem olvasni, viszont a sorozat lemaradás egyre csak halmozódik. Elég durva ördögi kör ez.

Nyugtassatok meg, hogy nem csak én vagyok ennyire szerencsétlen helyzetben!


free web stats