Leverage – 1.00 – UnAired Pilot

 
Beküldte: tess 2008 July 13, 10:49-kor a(z) 2008/09 sorozatai,Leverage,Pilot témába.

A 2008/09-e szezon sorozatai ugye szép lassan csak szivárognak, aminek a többség örül. Szerencsére nem csak a nagy országos sorozatok kerülnek ilyenkor mindenki számára elérhetővé, hanem az apró kábelesek is. Ennek köszönhető, hogy végre sikerült megnéznem a Leverage-t, ami majd a TNT újonca lesz valamikor a közeljövőben.

Kábeles sorozat, szóval alacsonyabb költségvetés, kevesebb ismert arc és persze minőségbeli csökkenés jellemzi általánosságban ezeket a produkciókat. És hát ha nagyon szőrösszívű akarok lenni akkor a Leverage sem lóg ki a sorból. Holott a Pilot rendezői székében Dean Devlin csücsül, aki hajdanán vagy még most is tán Roland Emmeric hűséges bajtása volt, ettől függetlenül viszont mégis mindenki csak producerként tartja számon. Mellesleg a sorozat executive-producere is. Ismert arcnak aztán még ott van Timothy Hutton (Kidnapped) és kb. ennyi is.

A sztorinak meg valami olyasmit kell elképzelni, hogy egy izíg-vérig becsületes palit felkérnek a tökéletes rablásra, amihez társakat is kap. Tudjátok a tipikus karaktereket, akik az adott témában nagyon otthon mozognak. Lesz itt nagyszájú feka, amolyan izomagy fehér, eyecandy tornászlány és persze a tökéletes nő mindenre. Na, ez a csapat élükön meg ügye Hutton bácsi, aki mindenre fel van készülve. Indulhat tehát az átverem az agyad és közben kirámollak móka. Tudom van erre speckó szakszó, mint a heist, de szándékosan nem használom. Egyébként meg a műfaj mostanság igen csak a béka segge alatt van sorozatos fronton, elég csak a Heist, a Smith vagy a Thief csúfos buukására gondolni.

A történet tehát sok újdonságot nem tartogat nekünk, akárcsak a karakterek. Elcsépelt az elejétől a végig, de mégis van benne valami vonzó. Közel sem annyira cool, mint az elődök, de valahogy mégis képes leültetni. Ezzel nem azt mondom, hogy végig izgulktam a necces 1 órát, mert nem, de úgy jó volt nézni. Hiába tipikusak a karakterek, mégis szerethetők. És itt főleg a csajokra gondolok, meg a feka srácra. Semmi extra nincs bennük, de mégis jó nézni őket. És ez itt a nagy szerencséje a sorozatnak! Hiába gyengén közepes a Pilot a folytatásra már most megvettek. Ebben mondjuk nagy szerepe volt a finálénak is, ahol nagyvonalakban felvázolták a folytatást és persze az örökös flashback szerű magyarázatoknak, amik nem gyengén voltak viccesek. Ezt leszámítva viszont felejtős produkcióval van dolgunk.

This entry has a rating of 2.5

free web stats