Plakátba zárva: Halt and Catch Fire

 
Beküldte: tess 2014 June 24, 9:35-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Tippre Charlie Collier az AMC csatornafőnöke igen csak bánhatja, hogy tavaly ősszel elkaszálta a csatorna Low Winter Sun feldolgozását. Chris Mundy sorozata persze finoman szólva sem váltotta meg a világot, a nézettségi mélyrepülése pedig egy az egyben adta a cancel okát. Ehhez képest a Low Winter Sun premierjét (2,51M) azóta sem sikerült egyetlen újoncnak sem megdöntenie. Az idei első újonc a Turn is csak 2,12M-ot hozott, amit egy cirka 50%-os nézettségcsökkenés követett, ellenben az 1M-os lélektani határ felett tudott tartósan stagnálni, ami szépen magával hozta a 2. évados berendelést.

In 1983, personal computing was anyone’s game.

Ellenben a csatorna idei kettesszámú újonca a Halt and Catch Fire ettől már a pilot után kurva messze állt. A premier csalódást keltő 1,19M-os mutatót hozott, amiből a demó olyan 430 000 nézőt tett ki. Ez konkrétan AMC szinten is bitang kevés! Arról már ne is beszéljünk, hogy a DVR mutatókkal sem sikerült 3,6M fölé kúsznia. A koporsószöget pedig nagyon úgy fest a múlt heti rész adta, amikor is a mutatók egy 45%-os esést követően a lélektani 1M-os határ alá kerültek. Azaz 760 ezren voltak csak kíváncsiak a 3. részre, ami okkal veti fel a kérdést, miszerint hol lesz ennek még a vége?

Pedig ahogy elnéztem az eddigi reviewkat a pilot egész korrekt fogadtatást kapott, ráadásul a hasonló témával operáló, amúgy már most kritikus kedvenc HBO-s Silicon Valley sem tudta nagyon megbéklyózni. Akkor mégis mi lehet a probléma? Ennyire rossz a koncepció vagy csak ennyire nem kíváncsi a ’80-as évek tech forradalmára az egyszeri tv néző? Hmm… a napokban tényleg be kéne már vizsgálni a pilot-ot!

halt-catch-and-fire-poster


free web stats