Emlékeztető: A hátrahagyottak + Ray Donovan

 
Beküldte: tess 2014 June 30, 20:12-kor a(z) magyar ajánló témába.

Ma 22:00-kor az HBO műsorán: The Leftover – premier
Ma 23:15-kor az HBO műsorán: Ray Donovan – premier

Az este sorozatos szempontból igen csak ígéretesnek tűnik az HBO-n, szóval tessék hagyni a focit a francba! Elsőként érkezik a csatorna nyári sajátgyártású sorozata a Carlton Cuse által jegyzett The Leftovers, amit volt már volt szerencsém premier előtt látni és hát… ütött rendesen. Egy biztos, a bőrére engedett pilot a szezon egyik legerősebbje lett, de az már most tisztán látszik, nem egy True Detective kaliberű mainstream darab lesz belőle. Ettől függetlenül Tom Perrotta regényadaptációja döbbenetesen erős, Cuse is remekül keverte a misztikus felhangot az önmarcangoló belső vívódással és hát, amit a rendezői székben Peter Berg művelt… nos, arra nincsenek szavak. Persze minderről hamarosan majd részletesebben is értekezem, de az már most biztos, a csatorna egyik titkos befutója lehet még a The Leftovers.

the-leftovers-premier

A misztikus (vagy inkább sci-fi?) drámát követően érkezik a Showtime tavalyi meglepetés újonc sorozata a Ray Donovan, amit a csatorna nem titkolt céllal a Dexter utódjának szánt. Az esetek többségében az ilyen kikényszerített trónbitorlások már a pilot után elvéreznek, de Ann Biderman sorozatával nem így történt. A korrekt kezdést egy alapos építkezés követte, ami mind drámai, mind karakterizációs oldalról döbbenetes mélységet eredményezett, így cseppet sem véletlen, hogy rászolgált az össznépi hozsannára. Mondjuk ehhez nagyban kellett Liev Schreiber kiemelkedő színészi játéka is, aki jobbára lubickolt a címszereplő badass karakterében a mozis mellékszereplései után. A sorozat 2. évadja amúgy napokon belül startol odaát a Showtime-on.

ray-donovan-premier

Amúgy a türelmetleneknek jelezném, hogy az HBO GO-n már elérhető mind a két premier, ráadásul a The Leftover regisztráció mentesen. Plusz érdemes túrni a kínálatot, mivel ha jól láttam egy cirka fél órás insider anyag is elérhető pluszban.


free web stats