2 berendelés + 1 kasza a napokból

 
Beküldte: tess 2014 July 2, 21:31-kor a(z) Hírek témába.

Kezdjük mindjárt a feketelevessel, miszerint a FOX még a premier előtt megvált az igen csak ambiciózusnak tűnő Travis Beacham sorozattól, a Hieroglyph-től. Az ókori Egyiptomban játszódó konspirációs dráma egyike volt azon néhány projektnek, melyeket a csatorna nemrégiben menesztett vezetője Kevin Reilly soron kívül egyből sorozatnak kért be még októberben. Egyes pletykák szerint az idő előtti kaszához nagyban hozzájárult Reilly menesztése is, miszerint bennfentes infók állítják, az egykori csatornafőnök hobbi projektje volt a jó pár éve készülő sorozat, ami afféle network tv-s válasz lett volna a Game of Thrones-ra. Persze a hivatalos indoklás szokás szerint a kreatív nézeteltérésekre és az elszabaduló költségvetésre hivatkozik. Eszerint a vezetőség nem volt elégedett a leforgatott pilot minőségével, valamint kidolgozott többi script irányvonala sem felelt meg az elvárásoknak. Pedig a kreatív stábban Beacham mellett többek közt helyett kapott még Peter Chernin, Katherine Pope vagy a Fringe-ből ismerős Miguel Sapochnik, míg a showrunneri teendőket a Being Human-ből ismerős Anna Fricke látta volna el. Casting fronton sem tűnt elvetéltnek a projekt, elég csak Max Brown, John Rhys-Davis, Caroline Ford vagy Anthony Bunsee nevét megemlíteni.

hieroglyph-cancel

A 2015 elejére tervezett premier tehát ugrott, mint ahogy a sorozat is, de hát ebben nincs semmi szokatlan a FOX-nál. Legutóbb az Alexis Bledel és Jason Ritter nevével jegyzett Us & Them végezte hasonlóan, igaz ott egy egész évad ment a süllyesztőbe. Valamint az animációs Murder Police, de azért ugye nagyon nem kár. A Hieroglyph-ból így egyelőre be kell érnünk egy előzetessel, de roppant csalódott lennék, ha a közeljövőben valamilyen formában nem kerülne nyilvánosságra a pilot.

Ezzel szemben az NBC a sajtó és a kritikusok által is igen mellőzött nyári újonca The Night Shift megkapta a 2. évados bekérést, ráadásul mindjárt 14 részre. A döntés mibenléte persze roppant prózai, a kórházsorozat az eddigi 6 rész alatt egy 6,76M-os átlagnézettséget hozott, ami csatorna szinten több mint kimagasló. Ezzel az értékkel a fall season-ös mezőnyben a 4. helyen állna, olyan sorozatokat megelőzve, mint a Law & Order: SVU, Grimm vagy a Revolution.  Ráadásul pilot-ot követő kötelező esés is csak 10% körüli volt, így mondhatni a nézettségi mutatók is viszonylag korán beálltak, így az 1,42-es demo rating is korrektnek mondható. Lassan tényleg időszerű lenne adni egy esélyt a pilot-nak!

the-night-shift-berendeles

A mai nap másik meglepetés híre, hogy a BBC végre megemberelte magát és hivatalosan is bejelentették lesz 4. évad a Sherlock-ból. A folytatás ráadásul ez esetben hosszabb is lesz, ugyanis a 3 részes szezont egy speciális különkiadás előzi majd meg. Viszont ennyi volt a jó hír, mivel a különkiadás forgatása leghamarabb 2015 januárjában kezdődhet meg. A várható premierről egyelőre csak találgatni lehet, de az már most biztos, hogy ez csak amolyan ízelítő lesz az évadból. A tényleges 4. évadot képező 3 rész ugyanis 2016 előtt esélytelen, hogy képernyőre kerüljön Benedict Cumberbatch és Martin Freeman elfoglaltságai miatt. Meg persze a készítő Steven Moffat sem áll sehol, de erről nyilatkozott is a berendelés kapcsán: 

A special, plus a new series of three episodes — it’s a record-breaking run! Of course, it’s far too early to say what’s coming, but we’re reasonably confident that the very next thing to happen to Sherlock and John, is the very last thing you’d expect.

sherlock-s4-berendelve


free web stats