Plakátba zárva: Z Nation

 
Beküldte: tess 2014 July 31, 20:39-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Where there is life. There is hope.

Ha minden igaz, a tegnapi Sharknado 2 alatt a SyFy levetített egy teaser anyagot a még áprilisban bekért Z Nation-höz. Szóval addig, amíg azt nem látjuk, óva intenék mindenkit, hogy felszálljon a közelgő hype vonatra. Ez persze roppant nehéz, főleg ezt a plakátot elnézve, ami egy egész korrekt poszt-apokaliptikus jövőképet sugall.

Azonban még mielőtt túlzottan megörülnénk, a Z Nation mögött az az The Asylum produkciós cég áll, ami a közelmúlt összes híres/hírhedt B-vonalas szörnyfilmét és mockbuster-ét elkövette. Igen, többek közt a Sharknado szériáért is ők a felelősek, melyből 2015-ben már biztosan érkezik a folytatás.

A projektet amúgy az a Karl Schaefer jegyzi, aki anno az Eureka-t készítette a csatornának, de előzőleg a The Twilight Zone munkálatainak is aktív részese volt. Az epikus ívű történetbe 3 évvel egy zombi vírus kitörése után csatlakozunk be, amikor az emberiség majd minden tagját megfertőzte a halálos kór.  Egy embert kivéve, akit egy hétköznapi hősökből álló csapatnak New Yorkból egy Kaliforniai laborba kell kísérnie. Az egész Amerikát átszelő út azonban számos megpróbáltatással jár, ami nem feltétlenül csak zombi hordák egyre közelgő fenyegetését jelenti.  A script-et természetesen Schaefer jegyzi, de emellett a showrunner-i feladatokat is ellátja a 13 részes 1. évad alatt.

“Z Nation is a unique new journey into the long established zombie genre.” – így Chris Regina a SyFy részéről a berendelésről

Az erősen B-vonalas koncepciót azonban mégis érdemes komolyan venni, amire leginkább a casting tűnik érdemi garanciának. A főbb szerepekben ugyanis olyan ismert sorozatos arcok tűnnek fel, mint Harold Perrineau a Lost-ból, Everett Scott a Southaland-ból vagy DJ Qualls a Legit-ből. Mellettük feltűnik még többek közt Michael Welch, Kellita Smith, Keith Allan és Russell HodgkinsonA várható premier állítólag ősszel esedékes, de ezt én kétlem, sokkal valószínűbb a 2015 eleji start. Már csak azért is, mivel novemberben érkezik az Ascension.

z-nation-poster


free web stats