#Napi téma: Mit nézel szívesen üresjáratban?

 
Beküldte: Kanyecc 2014 August 3, 20:56-kor a(z) Szavazás témába.

Biztosan mindenkiben kialakult egyfajta (függőségre hajazó?) sorozatnézési szokás, legalábbis feltételezhetjük, hogy ha már évek óta követtek minket – vagy inkább a sorozatvilágot és annak kínálatát. Több podcastunkban felmerült, hogy van az az idő, amikor sorozatnézéssel ütjük el az időnket, de nem azért mert muszáj lenne; nem is az, amikor annyira mozgalmas a történet, hogy már-már adja magát a következő epizód, hanem mert valami mellé passzol.

Had mondjak pár példát a saját életünkből, mielőtt rátérnénk a napi témánkra. Nálam már szinte berögzült, hogy tévé vagy monitor előtt fogyasztom el a reggelim, ebédem, vacsorám vagy éppen az aktuális nassolni valót. Eljártak azok az idők, amikor a konyhában vagy előszobában az asztalnál kajálok társasággal. Általánosságban egy-egy étkezés 15-30 percet őröl fel alkalmanként, így azt az időt is szeretem hasznosan eltölteni. Ilyenkor többségében vagy animációs sorozatokat, vagy komédiákat nézek, hiszen nem marad félben semmi. Sikerül lenyomni az étkezést és az adott részt is ugyanannyi idő alatt, utána pedig koncentrálhatok másra. (Bár főiskolás koromban, amikor rákattantam a Boston Legal-ra, akkor 40 percre is kibővül egy-egy étkezési idő.)

Tess életéből is had ragadjak ki egy érdekességet. Pl.: ha neki esik a ház kitakarításának, akkor szól valami a háttérben. Ő többségében a doku-műsorokat szereti ilyenkor darálni, bár mostanság a komédia is ott a palettán. Doku alatt az ismeretterjesztőket értem. Vagy ott az a fura szokása, hogy TV Paprikára, Nat Geo-ra vagy Discovery Channel-re szeret elaludni. A lényeg, hogy minden percben valami „sorozatféle” menjen a háttérben, és ezáltal is ismerete bővüljön.

Azt még a kérdés előtt azért szeretném újra letisztázni, hogy nem az az idő van fókuszban, amikor van időnk sorozatnézésre, hanem az, amikor csinálunk valamit, és nem zavaró az, ha megy a háttérbe valami, olykor nem is látjuk a jelenetet, csak „rádiózós” stílusban hallgatjuk.

Te melyik kategóriát részesíted ilyenkor előnyben?

[poll id=”63″]

Hozzászólások közé pedig mehet a konkretizálás.


free web stats