Plakátba zárva: The League – 6. évad

 
Beküldte: tess 2014 August 10, 16:15-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

The fantasy is real.

Sajnos egyre több olyan ongoing sorozat van, ami kénytelen-kelletlen perifériára került a blogon időhiányában. Az FX vagy pontosabban már az FXX (az 5. évadtól ide költözött a sorozat) komédiája is ide tartozik, ugyanis ha emlékeim nem csalnak egy részt sem láttunk belőle (legalábbis kritika biztosan nem született belőle), holott idehaza a Comedy Central jóvoltából már két évad is adásba került. Igaz, az 1. évad még anno szinkronosan, míg a nemrégiben indult folytatás már csak feliratosan. Így jobbára csak a plakát sucker érának tudok kedveskedni az 5.– illetve a 4. évados editorial-lal.

A sitcom vagy pontosabban komédia (FX sorozat esetében kissé sértő műfaji béklyó a sitcom) egy csapat lelkes NFL drukker életét mutatja be, akiknek a lételemük a fantasy football league. A post-nak a közelgő premier mellett egyéb létjogosultsága is van lévén, ha minden igaz, akkor most lehet draftolni a játékosokat, de a szakképzettebb rajongók majd csak kijavítanak. Az egyszeri NFL meccsekkel épphogy elboldogulok, de ez a fantasy éra már nekem is olykor sok. Amúgy, ha emlékeim nem csalnak idehaza is akad pár lelkes követője a játéknak.

Részemről sokkal inkább érdekes a közelgő premier nézettsége, ugyanis a viszonylag kiegyensúlyozott mutatókat némileg megbontotta az FXX-re való költözés. Példának okáért a 4. évad (még az FX színeiben) legrosszabb részei hozták kb. azt a szintet, amit az 5. évad (ez már az FXX színeiben ment) premierje. A The League esetében pedig hatványozottan igaz volt eddig a sorozatos örök igazság, miszerint a viszonylag jól teljesítő premiert egy határozott visszaesés követi. Ez számokban kifejezve annyit tesz, hogy 360 ezer nézővel az 5. évad sorozatminimumot ért el. Szóval amennyiben a 6. évadra nem talál magára a széria, akkor ebből bizony kasza lesz, akármennyire is szeretné Landgraf még jobban felsrófolni a sajátgyártású órák számát a képernyőn.

the-league-s6-poster


free web stats