Újabb berendelések történtek

 
Beküldte: tess 2014 August 21, 9:22-kor a(z) Hírek témába.

A napokban szép számmal történt következő évados berendelés, így Kanyecc tegnapi postját némileg kiegészítve érkezzék most a kötelező hiánypótlás.

rectify-berendeles

Első körben mindjárt meg kell említenem a 3 napja berendelt Rectify-t, amivel mostantól 2015-ben is számolnunk kell. A Sundance TV első sajátgyártású sorozata mondanom sem kell hatalmas kritikai hozsannák közepette debütált, ami kitartott a 2. évadra. Nézettség szempontjából így kár is lenne firtatni a dolgot, itt konkrétan presztízs berendelés történt. Ugyan az idén debütált második saját készítésű sorozatuk a The Red Road is remekül szerepelt, de hát két scriptelt sorozattal nem lehet csatorna imást építeni.

“Rectify has evolved into a show much loved by critics and fans. As SundanceTV’s first scripted series, it’s gratifying to see such distinctive and unusual storytelling embraced with such passion.” – így kommentálta a bejelentést Sarah Barnett csatornafőnök

A 3. évad viszont nagy meglepetésre csak 6 részes lesz, szemben a 2. évad 10 részes formátumával. Hmm… amondó vagyok, hogy kár lenne még bárminemű korai következtetést levonni az érkező évaddal kapcsolatban, de könnyedén lehet, hogy a hattyúdal következik. Ellenben fontos azt is megjegyezni, hogy az 1. évad is 6 résszel startolt, szóval lehetséges, hogy a készítőknek nagy teher a plusz 4 részes megtoldás.

halt-and-catch-fire-berendeles

A tegnapi este kétségkívül legnagyobb meglepetését az AMC szállította, amikor is bejelentették, 2015-ben is képernyőn lesz a Halt and Catch Fire. A ’80-as évek informatikai forradalmát bemutató újonc finoman szólva sem robbantott nagyot. Anno a premier 1,2M nézővel és 0,34-es demóval nyitott, ami igen csak csalódást keltő érték. Összehasonlításként a már kaszált Low Winter Sun 2,51M-val kezdett tavaly és olyan 630 ezer nézővel búcsúzott. A csatorna másik idei újonca a Turn is 2,12M-val indult, azonban a folytatásra itt is erős zuhanás következett. Ellenben egyszer sem süllyedtek a mutatók a lélektani 1M-s határ alá, így meg is kapta a 2. évados bekérést.

“This is a show about invention, experimentation, and the inherent risks in trying to break new ground – themes that really resonate with us as a network and attracted a passionate audience. “This is a show about invention, experimentation, and the inherent risks in trying to break new ground – themes that really resonate with us as a network and attracted a passionate audience.” – így a berendelésről Charlie Collier csatornafőnök

Ezzel szemben a Halt and Catch Fire már lassan a fél milliós lélektani határt pedzegeti, amihez jobbára felemás kritikai visszhang társul. Ellenben a Live+7 adatokkal kiegészülve ez az érték olyan 1,3M körüli, ami azért alaposan átrendezi a sorozat megítélését, főleg hogy jobban hoz a már kaszált Low Winter Sun-nál. Emellett az sem egy utolsó szempont, hogy az AMC égisze lassacskán kezd leáldozni. Jövőre búcsúzik a Mad Men, szóval egy újabb slot lesz üres, miközben a Hell on Wheels és a The Walking Dead lenne hivatott emelni a csatorna fényét. A western mondjuk, stabilan hozza a számait, ellenben már az is kész csoda, hogy képernyőn van, míg a presztízs értékű díjak temetője a bitang erős nézettség dacára sem lesz soha a TWD. Ebből kéne akkor most valahogy felállni.

masters-of-sex-ray-donova-berendeles

A tegnapi nagy berendelés áradatból természetesen a Showtime sem maradhatott ki, így fizetős kábeladó berendelte a jelenleg is képernyőn levő két ongoing dráma sorozatának a következő évadát. Azaz a Ray Donovan és a Masters of Sex esetében is érkezik a 3. évad. Hmm… valahol erre mondja azt a szakma, hogy tipikus papírforma.

“Both Ray Donovan and Masters Of Sex are quintessentially Showtime: bold, provocative, premium television with production values at the top of the food chain.” – így a berendelésről David Nevins csatornafőnök

A Masters of Sex berendeléséhez emellett nagyban hozzájárult a remek kritikai visszhang és az 5 Emmy jelölés, amiből a múlt héten Allison Janney már be is zsebelt egyet. Nézettség szempontjából viszont valamelyest már rosszabb a helyzet, mind 1 éve. Anno az 1. évad olyan 1M körüli átlaggal futott, ami a 2. évadra 800 000 környékére esett vissza. Viszont a fullos mutatókkal együtt a vége 4M körül mozog, ami viszont egész combos, főleg, hogy az 5. résszel sikerült egy évadcsúcsot is elkönyvelnie Michelle Ashford sorozatának.

Ezzel szemben a Ray Donovan korántsem hajkurássza olyan mértékben a díjakat (talán csak Jon Voight-ot jelölték az idén), mint a társa, ellenben nézettség szempontjából meglehetősen stabil lábakon áll. Ráadásul a jelenleg is futó 2. évad majdhogy egy az egyben az előző évados értékeket hozza, aminek a vége mindennel együtt olyan átlag 5M néző körül van hetente. Ráadásul Ann Biderman sorozata is dobbantott az 5. résszel, ami jelen esetben 16%-kal hozott jobban, mint az évad kezdés. És nem felejteni, a 2. évad hamarosan idehaza is adásba kerül az HBO gondozásában.

full-circle-berendeles

Végezetül pedig a DirecTV bekérte újabb 10 részre a Full Circle című kapcsolati drámát, amiről sajna sok mindent újat nem tudok elmondani. Anno egyszerűen lehetetlen volt hozzájutni, plusz az elvárt kritikai review áradat is elmaradt, így szép lassan perifériára került. Nem mintha a cirka 10 hónapos hiatus időszak bármit javított volna a helyzeten.


free web stats