Power – Pilot

 
Beküldte: tess 2014 August 22, 23:15-kor a(z) 2013/14,Pilot,Power témába.

A Starz csatornamodellje lassan a totálisan egy kaptafára készülő sorozatokból fog állni. Urambocsá’ két kaptafáról van szó, elvégre van egy kosztümös kardozós-baszós szekció, valamint a nagyvárosi környezetbe helyezett hatalmi machinációs, amit rendre megfűszereznek némi alvilági töltettel. Nos, a Courtney Kemp Agboh által jegyzet Power pont az utóbbi kategóriába tartozik, csakhogy az elődeihez (Boss, Magic City) képest már most kissé döcögősen, de legalábbis kiherélten indult. Pedig a producerek közt ott virít 50 Cent neve is, akinek ha minden igaz lenne rálátása a szakmára ugye.

A történet középpontjában egy nehézsorsból magát a csillogó Manhattanig felküzdő néger gengszterről van szó, aki a város elsőszámú drogdílerre lett. Az ebből adódó siker és csillogás tehát adott, ám hősünk esetében mégsem szállt el az a bizonyos ló, mivel titkon legalizálni szeretné az üzletet. Erre látszólag minden esélye megvan, elvég van egy szerető családja, ahol nem kell titkolóznia, valamint a katonái is velejéig hűségesek hozzá. Csakhogy hirtelen a semmiből felbukkan a régi csaj, aki rendesen felboríthatja a totális idillt, főleg hogy a hölgyeménynek a hatóságokhoz is van némi köze.

power-pilot

Birodalom építgető drámát már nem egyszer láthattunk a képernyőn, a bukáshoz vezető utat meg majdhogynem ennyiszer járhattuk már be különböző perspektívákból megvizsgálva. Éppen ezért számomra kissé csalódás, hogy a Starz idei újonc drámája is ezzel a sablonos, egy kaptafás történettel támad. Mondjuk a pilot elején még bizakodtam, ugyanis az írók kínosan kerülték azt a bizonyos hatósági szálas csavart, de gondolom, nem árulok el túlzottan nagy spoilert, ha a rész végi cliffhangert pont erre hegyezték ki. Mindehhez mélabús és kissé vontatott dramaturg társul, ami ugyan végig próbál fajsúlyos és komor hangvételű lenni, de valahogy nem tud túl lépni az erős B-vonalas műfajtársain. Éppen ezért kissé elvetélt húzásnak tűnt a rendező Anthony Hemingway mindennemű erőfeszítése, amit az atmoszférateremtésre elpocsékolt.

Oké, a kivitelezés egy rutinos iparos munka, a zenei betétek és a képi világ tökéletes, de igazából ennyi. Érezni a potenciált, de legalább ugyanennyire a kohéziós elemek hiányát is. Igazából, ha őszinték akarunk lenni, akkor a Power esetében mindenből az óvatos keveset kaptuk. A szereplők meglehetősen visszafogottak, jobbára tökéletesen kétdimenziós karakterek, akik kínosan ügyelnek arra, hogy még véletlenül se tűnjenek hivalkodónak vagy ripacsnak. Éppen ezért a karakterközi chemistry is felemás, akárcsak a sablonos és olcsó gengszter monológok. Sőt, még a Starz esetében kötelező erőszaktenger és softporno környezet sem ütötte igazán meg az elvárt öncélúság mércéjét. Olyan, mintha a készítők tanultak volna az elődök hibáiból és inkább visszavettek egy kicsit a vehemenciából. Gond ezzel csak annyi, hogy így egy totális középszert sikerült prezentálni, amiben ugyan nyomokban van némi badass dominancia, de már most tudjuk, hogy a kötelezően elvárt húzásokat a realitás jegyében úgysem fogják meglépni a készítők. Tisztára, mint a Magic City esetében, csakhogy ott a stílusgyakorlat csillagos ötösre vizsgázott legalább.

This entry has a rating of 2.5

free web stats