Emlékeztető: Gyilkos hajsza – 2. évad

 
Beküldte: tess 2014 August 25, 20:59-kor a(z) magyar ajánló témába.

Ma 22:30-kor az RTL II műsorán: The Following – 2. évados premier

Ezt nevezem, az RTL Klub vezetősége mintha olvasna szaksajtót, lévén az érkező The Following 2. évadját ezúttal már nem az anyacsatornán mutatják be, hanem a kistestvér RTL II-n. Dicséretes lépés. Főleg, hogy Kevin Williamson egykoron szépreményű high-concept sorozatgyilkos sorozata a 2. évadra valami döbbenetes lejtmenetet produkált.

Anno már a premier is éreztette a vérszegény hatását, de az ott felvázolt szálak és az újonnan behozott karakterek még ígéretesnek tűntek. Aztán sorra jöttek a sablonos húzások, az eszetlen karaktermozgatások és az izzadtságszagú feszültséghajhászás, ami már a félidő előtt totálisan leírta az évadot. A menetközben beiktatott reboot a végére ugyan valamelyest tudott javítani az összképen, de sajnos a helyzeten ez vajmi keveset változtat. A 2. évad mérhetetlen csalódás lett, tipikus iskolapéldája a folytatásokat sújtó sophmore slump effektnek. Nem is csoda, hogy Williamson a 3. évadra jó szokásához híven elhagyta a sorozatot, ami ezután az évad után végérvényesen is elfoglalhatja a helyét a kihagyott ziccerek panteonjában. Bevallom, nem gondoltam volna, hogy a Last Resort után ilyen gyorsan sikerül belefutnom egy nyert helyzetből kikényszerített zakóba, de a 2. évaddal ez is összejött.

Akinek pedig még ezután sem sikerült elvennem a kedvét az évadtól, az a magyar előzetessel elkezdhet hangolódni a premierre.free web stats