Elkaszálták a Longmire-t!

 
Beküldte: tess 2014 August 29, 16:52-kor a(z) Hírek témába.

Szomorú napra virradtak a kortárs western műfaj szerelmesei, ugyanis a jelenlegi trónbitorló Longmire-t három évad után elkaszált az A&E. Tette mindezt azután, hogy a Craig Johnson regényadaptációja a csatorna valaha volt legnézettebb script-elt sorozata volt! A döntés értelemszerűen sokkolta a rajongókat és a készítőket egyaránt. A döntés váratlanságát mutatja a masszív 3. évados cliffhanger is, amiről szabályosan lerí, hogy az írói kollektíva igenis számolt az esetleges 4. évaddal.

„We would like to thank the phenomenal cast, crew and producers of Longmire, along with our partners at Warner Horizon, for their tireless work on three seasons of quality dramatic storytelling.” – így kommentálta a döntést az A&E vezetősége

A döntés hátterében vélhetően a 3. évados nézettségcsökkenés állhat, noha az még korántsem olyan mértékű, hogy cancel közeli szintre taszítsa a sorozatot. Ellenben tény, hogy a 2. évad átlagosan 6M nézőt érdekelt hétről-hétre mindennel együtt, ami 9%-os emelkedés volt az 1. évadhoz képest. Ezzel szemben a 3. etap 4,6M-os átlagra süllyedt vissza, ráadásul a felvezetésnek szánt Criminal Minds ismétlések számait is brutálisan bukta. Konkrétan a mutatók szerint volt olyan periódusa az évadnak, amikor a már kaszált The Glades anno jobb számokat hozott a Longmire-nél. Plusz műfajából adódóan ennél az A&E sorozatnál volt a legmagasabb a nézők életkora, ami finansziális szempontból sem a legjobb ómen, főleg ha olyan vetélytársakkal kell megküzdeni, mint a Bates Motel.

longmire-cancel

A döntés abszurditását csak tovább tetőzi, hogy a csatorna idei újonca a Those Who Kill irdatlan zakónak bizonyult, az 1. évad egésze nem is került adásba az A&E műsorán. Plusz az éves mini sorozatuk a Bonnie & Clyde sem aratott egyöntetű kritikai sikert, noha számos jelölést bezsákolt. Ellenben legalább nézett volt. Ezzel szemben a vezetőség szemlátomást nem aggódik, lévén a következő szezont a Bates Motel és a 10 részes feldolgozás a The Return viszi majd a hátán. Hát majd meglátjuk. Mindenesetre Robert Taylor karizmatikus alakítása és Katee Sackhoff formabontó bandass karaktere tuti hiányozni fog jövőre, főleg ha a nagy rejtélyt tényleg nem sikerült megfelelően lezárnia a Coveny-Baldwin párosnak.

Zárójelesen megjegyezném, hogy a sorozatot gyártó Warner Horizon Television állítólag elkezdett házalni a sorozattal más csatornáknál, de mind tudjuk, hogy ez az esetek 99%-ában nem jelent már semmit.


free web stats