Brickleberry – Ez volt az 1. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2014 September 8, 22:29-kor a(z) kritika,Pilot témába.

South Park, Family Guy most pedig a Brickleberry. A Comedy Central 2012-ben tűzte műsorára az akkoriban újnak számító rajzfilmsorozatát, ami egy nemzeti park életére fókuszál. Azóta lement a második széria is, és a 3. etap premierjét várhatják azok, akik naprakészek vele. Miért pont a másik kettővel hoztam egy kalap alá? – Ez a mindjárt kiderül, előjáróban annyit, hogy köszönet a magyar Comedy Centralnak a műsorra tűzését, máskülönben nem találkoztam volna vele.

Brickleberry.S01E10.The.Dam.Show.720p.WEB-DL.H264.HUN.ENG-DART.mkv_001235027

Szegezzük le elsők között a történetét. A sztori egy nemzeti park életét öleli fel, méghozzá Brickleberry-ét. Ha be kellene azonosítanom az átlag tévénézőnek, akkor kb. úgy mondanám, hogy kvázi ellenfele a Jellystone-nak. (Lesz egy epizód, ahol ennek hangot is adnak.) Középpontban viszont inkább az ottdolgozók, mint sem az állatok állnak – igaz a főnöknek van egy mackója, amit éjjel-nappal kényeztet, babusgat. Adott egy mamlasz vadőrnő, egy fekete -, illetve egy „hónap dolgozója” címre nyalizó vadőr. Ők kapnak egy új kolleginát, akinek teste helyén van, viszont pontosan annyira különc, mint munkatársai.

A Brickleberry jellegzetessége a tuskóságában rejlik. Aki imádja a morbid humort, az megtalálta a sorozatát, mert itt 5 percenként kapunk legalább egyet. A happy end-es zárásokat pedig tessék elfelejteni. Ez nem az a sorozat, ahol minden jóra fordul a végére, ha netán elrontódna. Azaz az, de csak a néző szemszögéből, amikor is az epizód legvégén megkapjuk az utolsó headshot-ot, amivel a készítők felteszik az ’i’-re a pontot. Haláliak.

Brickleberry.S01E08.Steves.Bald.720p.WEB-DL.H264.HUN.ENG-DART.mkv_000360194

A részek között összefüggés egyáltalán nincs. Nem is kell. Lehet random módon haladni, hiszen nem az a lényeg itt, hogy valami kerekegészet kapjuk, hanem a humor. Legyen minél agyzsibbasztóbb, megbotránkoztatóbb, örültebb – dobjuk el az agyunkat. Ez tényleg az a rajzfilm, amiből bőven elég egy rész egyszerre, mert ha többet nézek belőle, már eljönnek a velejáró tűnetek, amikor érzed azt, hogy tényleg leépülőben a figyelmed, amikor már semmit se fogsz fel, mert a felfogás az olyan gáz dolog. Roger Black és Waco O’Guin tudja azt, mit kell bevetni ahhoz, hogy az idiótaságot a legközelebb hozzák az emberhez. Nem titok, kell pár szimpatikus karakter, egy borzasztó munkakör és sok oly poénforrás, amikre maximum gondolatban gondolunk. Ők mindezt elénk tárják és ezáltal lesz nagyszerű az idiótaság.

A legkeményebb karakter Malloy, a medve, akit befogadott a főnök. Mindig megmondja a frankót. Nem zavarja az se, ha olyan megnyilvánulásai vannak, amire egy átlagos gondolkodásmóddal az arcon csapás lenne a válasz. Kőkeményen a parasztság a legjobb jelző rá.

Igaz az eredeti szinkronhoz nem volt közöm, de le lehet hamar szűrni, hogy kinél találták el, kinél pedig nem. Hát itt minden karakternél telitalálat van. Legfőképpen a mackónál, ahol sorra lehet szakadni a megmozdulásokon. Denzel a másik kedvenc, a fekete vadőr, akinél csak a 40+-os csajok játszanak, vagy még az annál is öregebbek, akiknek már a foga sincs meg.

Brickleberry.S01E08.Steves.Bald.720p.WEB-DL.H264.HUN.ENG-DART.mkv_000363363

Az első évadot tehát nézzétek össze-vissza, nálam telitalálat volt. Feldobta a kedvem, amikor elvolt *aszva. Ebéd vagy éppen aktuális kajálás mellé remek kikapcsolódást nyújtott. Hasonlítani a South Parkhoz tudnám egy kicsit, talán nála is taplóbb. Bátran próbáljátok be. Egy rész alatt kiderül, mi lesz a sorsa, mert ezt vagy szeretni, vagy utálni lehet. Nincs köztes állapot.

This entry has a rating of 3.5

free web stats