The Mysteries of Laura – Kezdett a sorozat

 
Beküldte: Kanyecc 2014 September 25, 14:29-kor a(z) Pilot,The Mysteries of Laura témába.

Túl kellett ezen is esnem. Két napnyi szünet után befejeztem a The Mysteries of Laura utolsó 15 percét. Ez a tény azért sejtet valamit, nem? Méghozzá azt, hogy megvan részemről az idény első kaszája, ami nem komédia lett, hanem egy krimi. Műfaját se lehet komolyan venni, nemhogy a történetét, mert az NBC berendelte a leghulladékabb szkiptet a tavaszi teljes palettából csak azért, mert bízott a spanyol eredeti sorozat (a Los misterios De Laura) alapjaiban. Hiba volt.

the.mysteries.of.laura.101.hdtv-lol.mp4_001736401

Gyorsan had lőjem le a történetét. Adott egy egyedülálló rendőr anyuka, aki két iskolás gyermekével (ők ikrek) él egy háztartásban, míg az ex-férj olykor-olykor, amikor ráér felbukkan, hogy megörvendeztesse a lurkókat, és némileg felbosszantsa a „kedvesét”, mivel semmi felelőséget nem vállal, mindent amit tud, lepasszol.

Eddig tipikusnak tekinthető! …mert az is. Az a legrosszabb az alaptörténetében, hogy mindenhonnan jönnek a klisék. Nincs egyetlen eredeti ötlete se. A karaktereknél az írók ügyeltek arra, hogy eltérjenek a hétköznapitól. Se az anyuka, se az apuka, se a gyerekek nem 100%-sak. Ezt nyugodtan vegyétek komolyan. Ezzel a ténnyel akarják megszelídíteni a nézőket. Próbálnak együttérzést generálni, hiszen képzeljük már bele magunkat Laura életébe. Cseppet se rózsás, de még se kilátástalan. Tipikusan adja magát az a tény: amilyenek a szülők, olyanok a lurkók.

the.mysteries.of.laura.101.hdtv-lol.mp4_001800840

Ezt próbálják a maguk oldalára állítani, és ezáltal humor faktort generálni. Olykor sikerül, de inkább nevezném kínos mosolynak a végeredményt, mint őrületesen jó húzásnak. Had lőjek el egy ilyet: főhősnőnk éppen eszi a joghurtféleségét a hullaházban, miközben előtte fekszik a letakart hulla. Mindezt tovább tetőzik azzal, hogy szürcsöl. Nem is akármilyen módon, ami elkezdi zavarni a boncolással foglalkozó kollégát.

Gondoltam, majd talán a krimi fele megmenti. Hát nem, ott is mindent komolytalankodnak. Szeretem ezt a műfajt, egy időben nagy kedvelője is voltam a minőségibbeknek. Ez most itt nagyon visszacsap, mert hiába tökös rendőr csajszink, olyan húzásai vannak, amiért a valóéletben tuti felfüggesztettet kapna és egyből belső vizsgálat indulna. Tudom, ne vegyem ennyire komolyan, csak annyira, amennyire az írók szeretnék. Ezzel csak az a baj, hogy annyira rossz az egész, hogy még ez a tény se javítja fel. Voltak sorozatok, amiket pontosan ezért néztem. Behúztak, muszáj volt, bár erről senkinek se beszéltem. Itt ez se húzható rá.

the.mysteries.of.laura.101.hdtv-lol.mp4_001555262

A legkiábrándítóbb viszont a nézettsége. Imádták. 10.19 millióval nyitott, 2.0-ás demóval. Paff. Ez a tény valahol megbotránkoztató, mert ilyen produkciókra egyáltalán ne is legyen kereslet. Megérteném továbbá a számokat, ha a CBS-ről lenne szó, egy nyugdíjas adóról, ahol simán megállja a sarat, de az, hogy alig vesszen felvezetőjéből 2 milliót, az már sok. Elképesztő, megbotránkoztató. Bár részemről ez se sugallja, hogy kellene folytatnom.

A The Mysteries of Laura nem akar minőségi krimi lenni, csak egy nyomozós családbarát sorozat. A főcélja, hogy a krimit egy olyan nézőpontból tálalja elénk, ami sokkal megfoghatóbb. Az ügy sincs túl bonyolítva, sőt a végén még fel is vázolják, hogyan jutottak el a gyilkoshoz, ami kicsit a Columbora emlékeztet, vagy más klasszikus műfajbelire. Részemről ennyi. Itt búcsúzom, aztán lehet majd idővel bepróbálom hátha… de biztos nem lesz 3 résznél több benne.

This entry has a rating of 0.5

free web stats