Az ősz durranásai – hazai kiadás, csapó I.

 
Beküldte: Kanyecc 2014 September 29, 11:16-kor a(z) Magyar hírek témába.

Cikksorozat: 1. rész | 2. rész

Nem csak odakinn, hanem Magyarországon is elstartol az őszi idény. Szinte két naponta jönnek az emlékeztetők azokról a sorozatokról, amiket átvettek a magyar adók, vagy amiket éppen műsorukra tűztek, mint hazai sajátgyártású nagydurranás. Jó látni, hogy az elmúlt években egyre csak erősödik az a tender, hogy leépítik a külföldi bevásárlást, és helyette sajáttal nyomulnak. Mindezt papírforma alapon jó érzékelni, mert minőségbe sűrűn bele tudnék kötni. Sokadrészről pedig az a tény, hogy a magyar embernek celeb és sztár műsor kell, szerintem a legkiábrándítóbb, mert hagyjuk mégjobban érvényesülni a szenny- és pletykalapokat. Reméljük, kinövünk ebből is. Most egy kisebb átívelő képet szeretnék arról mutatni, milyen „nagy durranás” jelzővel illetet – főként reality – produkciókra számítsunk a következő hetekben, hónapokban.

Virtuózok

Az MTVA egyre erősebb a sajátgyártású produkciók körében. Biztosan emlékeztek arra a reformkorra, ami kb. 3 évvel ezelőtt, ősszel startolt el náluk. Ekkor kaptuk meg a Hacktion-t, a DTK –D. Tóth Kriszta Show-t vagy a Magyarország, Szeretlek!-et. Istenigazából tehetségkutatóval nem is foglalkoztak. (És most A Dalt ne soroljuk ide, kérem szépen.) Amikor először meghallottam a Virtuózok eljövetelét, majd dobta megy hátast, mert megcsinálták a legjobb alapötletet, amire talán a világban sincs példa – mármint arra, hogy egy tehetségkutató csak komolyzenei érára fókuszáljon, kizárjon minden más műfajt. Vadász Dániel, a műsor egyik producere nagyon jól látta meg a dolgokat, had idézzek tőle:

Ez az első ilyen jellegű műsor Magyarországon, és tudomásuk szerint az egész világon. Hangsúlyozta: a Virtuózok nemcsak egy verseny, hanem jóval több annál, egy műsor, amely képes megszólítani olyan embereket is, akik eddig nem kedvelték a komolyzenét.

19

Október 17-től az m1 műsorán lesz látható. Az alapkoncepció  is összeszedettnek tűnik, hiszen a fiatal tehetségeket 3 korcsoportba sorolják – 6 és 13; 14 és 19; valamint 20 és 24 év közé. Sajnos nekem az egyik felvételre nem sikerül eljutnom, de majd FERCSA hátha komment formájában beszámol az ottlátottakról. Egyébként a jelentkezők többsége hegedővel és zongorával próbálta elnyerni a zsűri bizalmát.

Apropó, zsűritagok. Az alábbi személyek kaptak helyet: Szenthelyi Miklós hegedűművész, Kesselyák Gergely karmester, Batta András zenetörténész, kormánybiztos, Miklósa Erika operaénekes és Némethy Attila zongoraművész. A műsorvezetője: Varga Edit és Bősze Ádám lesz.

Éden Hotel – 3. évad

Akkor, amikor meghallottam, hogy a Viasat 3 berendelt egy eléggé ígéretesnek tűnő reality-t, egyből körül jártam a múltját a koncepciónak és eldöntöttem: Ezt néznem kell. Minden adását, mert végre próbálnak kitörni az elcsépelt fajtájúak közül. Két évad lement, azóta pedig semmi infó a folytatást illetően! …Egészen reggelig, amikoris megkaptuk a TV2 legújabb sajtóközleményét, melynek címe: „SuperTV2-n az Éden Hotel”. – Mi? Tettem fel magamban a kérdést, mert ez szabályosan az év híre. Illetve a folytatásban végig futottam a tartalmán, hogy most csak ravaszul címlopás történt és más jön, vagy tényleg az az Éden Hotel érkezik, amit annak idején megszerettünk. Az!

György Bence, a Tv2 Csoport program- és hírigazgatója az alábbit mondta:

Folyamatosan keressük a lehetőségeket, hogy a SuperTV2-t az eddigi népszerű, sajátgyártású műsorok mellett újabbakkal erősítsük és tegyük kihagyhatatlanná mind a nézők, mind ügyfeleink számára. Az Éden Hotel minden szempontból tökéletes választásnak bizonyult: nem egy átlagos reality, sokkal több annál. Egy igazi stratégiai játék, ahol nem elég, ha egy szereplő jól néz ki vagy szórakoztató, a fejét is használnia kell.”

Hogyan kerülhetett hozzájuk? – Nagyon jó kérdés, majd megkörnyékezem a csatornát és kiderítem, addig viszont legyen annyi elég, hogyha egy ilyen produkció kábeles rétegbe kerül, akkor azt nehezen lehet elrontani. Ez azért jó a nézőnek, mert nem lesz pereskedés, cenzúrázás (oly mértékben) az NMHH miatt. Amit még lehet tudni, hogy a Paprika Latino gyártja majd az új évadot, illetve a forgatás – miután teljes a casting – Costa Ricában fog zajlani.

Játék határok nélkül!

Akinek van m3-ja, talán most is nézi a retro adások ismétléseit. 1999-ben kaptuk meg az utolsó részét a Játék határok nélkülnek. Nem ma volt, mégis a ’90-es évek egyik legmeghatározóbb vetélkedője volt. Emlékszem mennyit izgultam annak idején, hogy az adott feladatokban nyerjünk. Ritkapillanatok voltak, amikor először jutottunk a célba, de előfordult sokszor. A hír igaz, a sorozat folytatódni fog, viszont érdemes előtte pár tényt lefixálni.

index

Ami változott, hogy az MTVA betársult az Intervilles International című műsorba, amit tekinthetünk a kvázi utódjának, csak mi meghagytuk a címét. Most nem európai városok, hanem több kontinens országa fog összecsapni. És a legszebb az egészben, hogy az egész szériáját hazánkban vették fel. A résztvevő országok között: Oroszország, Magyarország, Indonézia, Franciaország, Egyiptom és az Amerikai kontinens képviselői kapnak helyet (Argentína, Brazília, Kanada és USA) – Azért vonták utóbbiakat egybe, mert 6 részt vevőország lesz.

Természetesen a kommentátor: Gundel Takács Gábor lesz, míg a műsorvezető: Varga Edit és Harsányi Levente. Az első adást október 18-án 20:20-kor kapjuk meg. Biztosan ott leszek a startjánál. Az adások felvételéről az index.hu bővebben beszámolt, tessék elolvasni.


free web stats