40. heti magyar nézettség (09.29-10.05)

 
Beküldte: Kanyecc 2014 October 6, 17:08-kor a(z) magyar nézettség témába.

Utoljára 2010-ben találkozott két kereskedelmi csatorna nagyszabású show műsora – akkor a Megasztár és az X Faktor – ugyanazon az estén. Október 5-én, vasárnap újra azonos napon futottak a kereskedelmi csatornák kiemelt műsorai, ezúttal a Sztárban sztár és az X Faktor. Most vasárnap a TV2 műsora, a Sztárban sztár volt a nézők kedvence: a show-t a teljes lakosságból 1 468 066-an nézték, míg aznap az X faktor mellett csak 1 306 974-en döntöttek.

– olvasható a TV2 által kiadott sajtóanyagban.

Az a harci helyzet, hogy rég foglalkoztam heti magyar nézettséggel, de most kivételt kell tennem, mert a Sztárban sztár és az X-Faktor találkozott múlt este. Mint az a fenti közleményből kiderül, rég volt ilyen alkalom, hogy a két országos csatorna főprodukciója egy timeslotba essen. Ilyenkor valamelyik mindig a rövidebbet húzza. A Sztárban sztár azért húzta a rövidebbet, mert a két héttel ezelőtti 1.715 milliós teljes lakosságos nézőszámát leharcolta 1.486 millióra. Az X-Faktor pedig azért, mert a Tv2 által kikapott. Savanyú a szőlő. Nem sűrűn esik ilyen meg, de bárhogy is nézzük, a Tv2 énekes showja sokkal felkapottabb, akarom írni, szebb életciklust él, hiszen annak idején 900 ezren nézték a kezdő epizódját, míg az idei évadkezdését 1.3 millióan. Ergo, folyamatosan növekszik. A kérdés, hogy elérheti-e a 2 milliót.

Nyitott vasárnap este a Fapad. Mint írtam és jeleztem, nem volt egyszerű helyzetben, mert szembe ment a SzSz-szel, illetve a Taxival. Nem is tudott 200 ezret összegyűjteni. A Munkaügyek is jobb mutatókat generált úgy, hogy a 22 órási blokkban futott.

A hetet így is az X-Faktor nyerte a szombati adásával, majd a Sztárban Sztár követte. (Részletek a tovább mögött.)

TELJES LAKOSSÁG:

w40-total

CÉLKÖZÖNSÉG:

w40-cel


free web stats