2016-ban folytatódik a Twin Peaks!

 
Beküldte: tess 2014 October 7, 16:12-kor a(z) Hírek témába.

Konkrétan az év hírét (egyeseknél meg egyenesen az évtized hírét) szállította tegnap este a Showtime, amikor hivatalosan bejelentették, 2016-ban visszatér minden-idők egyik leginkább megkérdőjelezhetetlen tv-s alapvetése a Twin Peaks. A hír hallatán természetesen felrobbant az internet és boldog-boldogtalan információ árban akart úszni. De szerencsére csak akart, mivel a projekt mögött újfent, a nyilvánosságot kínosan kerülő David Lynch áll. Igen! Igen!! Igen!!!

“What more can I say – Twin Peaks with David Lynch and Mark Frost on Showtime in 2016!” – így David Nevins a Showtime vezetője

Eszerint a 2016-ban esedékes folytatás szó szerint egy folytatás lesz, azaz nem reboot és nem is egy remake. A Showtime közleményében limited series-ként hivatkozik a berendelésre, vagyis siker és persze igény esetén akár folytatódhat egy esetleges 4. évaddal. Előtte viszont már biztosan érkezni fog a 9 részes 3. évad, ami nagy valószínűséggel Dale Copper tükrös jelenetének negyedévszázados jubileumán érkezik. Az scriptet az eredeti szerzőpáros Mark Frost és David Lynch jegyzi. Az egykori showrunner Harley Peyton szerepe egyelőre kétséges, de Frost sajtónyilatkozataiban arról számolt be, hogy a régi arcok közül is visszatérhetnek páran. Nos, a főszereplők többsége halott, egy jelentős hányaduk pedig bő 10 éves hiatusban tengődik, szóval könnyedén előfordulhat, hogy az egykori stábtagokra is gondolhatott. Főleg, hogy Peyton a mai napig aktív, utoljára az NBC tavalyi újoncában a Dracula-ban működött közre. Ettől függetlenül a script remek kezekben van nélküle is, főleg hogy Lynch igen komolyan gondolja a projektet, mivel mind a 9 rész rendezői munkálatait magára osztotta.

twin-peaks-2016

A hírek szerint a szerzőpáros cirka 3 éve kacérkodik a folytatás gondolatával, ami a jelenben játszódna és szerves részét képezné az egykori univerzumnak. Azaz az eltelt 25 évet beleszőnék a történetbe, ami Frost állítása szerint még ütősebb lesz, mint a ’91-es kikényszerített zárás volt. Anno ugye a páros számolt a 3. évados opcióval, de az ABC vezetősége volt olyan balga, hogy végül nem kérték be a tv történelem legjobbját egy záró akkordra. A cirka negyedévszázados csorbát és az azóta megválaszolatlan kérdések tucatját most a Showtime javíthatja ki, jókora sajtóvisszhang és rajongói elvárások közepette. Az mindenesetre bíztató, hogy Frost és a Showtime kapcsolata remek, így többé-kevésbé biztosra vehető az abszolút szerzői szabad kéz.

„Damn Good coffee”

Ettől függetlenül óva intenék mindenkit, hogy kész tényként kezelje a folyamatosan felbukkanó spekulációkat. Oké, Kyle MacLachlan sanszos, hogy valamilyen módon visszatér, de ennyi. A készítők egy sort nem írtak még a script-ből, a Showtime vezetősége az égadta világon nem ismer semminemű részletet és az egykori stábból sem kerestek meg senkit sem. Sőt, állítom még maga Lynch sincs tisztában a pontos végkifejlettel és az esetleges opciókkal.free web stats