Modern Family – Kezdett a 6. évad

 
Beküldte: tess 2014 October 19, 14:54-kor a(z) Modern Family témába.

Már a 6. évadjába lépett a Modern Family. Az írók nehéz helyzetben vannak, mert az előzőt (minden tekintetben) elég nehéz lesz felülmúlni. Túl jó lett az átívelő szál. Ugye a történet középpontjában: Mitchell és Cameron házasság előtti időszaka volt. Az írók úgy érezték, hogy ezt a témát a folytatásban is feszegetni kell, amivel inkább rombolták a színvonalat, mint sem építették. A kezdéssel nem voltam megelégedve, de ettől még ugyanúgy szórakoztató lett az összkép, csak hát az átlagosabb 3. évadra emlékeztet. Sajnos!

136653_189

A minőségcsökkenést ráfoghatjuk a kreativitás hiányára. Elég hosszú átívelő szál ért véget az 5. etap lezárásával. Ennyi időn keresztül húzták Mitchell-ék nagynapját. Most időugrással átugorták a mézesheteket, ami talán megérdemelt volna egy duplázást. A Modern Family-ről érdemes tudni, hogy a két részre szánt történetek mindig nagyon jóra sikerülnek. Látszik is rajtuk, hogy jóval nagyobb költségvetéssel dolgoznak. Mernek jobb ötleteket bevállalni, viszont ilyen húzásra csak évadonként egyszer van lehetőség. Általában az utolsó részeket célozzák meg, vakáció címszavával.

A kezdésben zavart az is, hogy a gyerekek kevés szerepet kaptak. Nem írtak rájuk annyi jó poént, mint az előzőekben, ahol szabályosan bravurkodnak. Luke-ra, Alex-re és Haley-re gondolok most elsősorban, bár az viszont tetszett, hogy Lilly végre beszólogat a családtagjainak. Mitchell-ékhez nagyon illik ez a fajta gyermek. Kiegészíti a családi összképet. Visszakanyarodva, Ariel Winter-nél ugyanazt élem át az 5-6. szériánál, mint Emma Watson-nál a Harry Potter és az azkabani fogolynál, azaz akkorát nőt a csajszi, hogy már feltűnő. Elkezdett nőiesedni, és meglepően nagyok lettek a mellei. Na jó, erről szegény nem tehet, csak érdekes deja vu az életemben.

A Dunphy családból továbbra is a legerősebb Phil. Ráépítik a legtöbb vicces szituációt. Emlékezzünk csak az 6×03-as rész tartalmára, ahol kiderül, hogyan sikerült megfertőznie egy betegséggel az egész családját. Jay és Gloria duó mostanság olyan „aham” kategóriások. Igazából sokat nem tesznek hozzá a minőséghez. Ed O’Neil szállítja a tipikus karakterét. Ez áll jól neki, de náluk érzem legfőképpen a kreativitáshiányát.

tumblr_ncjbrjcHhD1qb2ergo4_500

Ízé, azt kell mondanom megint csak, hogy nem vagyok megelégedve a kezdéssel. Remélem, hogy ez csak időszakos, és a halloween közeledtével egyre csak nő a minőség. A napokban posztolt promóképek legalábbis jót ígértetnek.

Ha össze kellene foglalnom az első 3 rész történetét, akkor ezt írnám: 5×01 – A házasság nyűgje, 5×02 – Lilly és a közös fotó; 5×03 – Phil, a kórterjesztő vagy Alex mellei. Lényeg a lényeg, hogy ennyi csodálatos rész után is kitartok mellette. Lehet, hogy csökkent a színvonal, de maradok. Nem hiszem, hogy valaha is kaszálni fogom, mert annyira meghatározó komédiája lett az életemnek. A sok Emmy-díjával persze lehetne vitatkozni, de mondjon nekem valaki más hasonlóan jó családi (!) komédiát. A The Middle más tészta.

This entry has a rating of 3

free web stats