Cristela – 3 rész távlatából

 
Beküldte: Kanyecc 2014 October 28, 22:15-kor a(z) Cristela,Pilot témába.

– Uh, I’m just too busy to be in a relationship.
– What? I do the same stuff as you, and I have time.

Amit leszűrtem első nézésre a Cristela-ból, hogy a Last Man Standinget tényleg remekül kiegészíti. A két produkció annyira illik egymás mellé, mint rántott hús mellé a hasábborgonya. Kiegészítik egymást. Igaz, ezzel se győzött meg az ABC, hogy pótoljam az LMS elmaradásom, de jó úton haladnak, hogy megszerettessék ezt a fajta erőltetett komédiajelleget.

Cristela.S01E02.PROPER.HDTV.x264-W4F.mp4_000006548

Ilyen humor csak és kizárólag többkamerásként lehet eladni. Muszáj a közönségnek nevetnie, mert csak a kínos csend övezné a jeleneteit. Nem tartom rossznak a Cristela-t, csak különcnek. Számomra a latin színészekhez társuló ötletek mindig vérszegénynek tűnnek. Itt sincs másképp, viszont van egy titkos fegyverük, a főhősnő, Cristela Alonzo, aki ironikus humorával egyszerűen mosolyt tud csalni az ember arcára. Ha a pilot alapján kellene döntenem, biztosan ment volna a levesbe, mivel a folytatás felül kerekedett a kezdésen.

– What’s so funny?
– Oh, someone sent me a message that said “lol,” and it actually made me laugh out loud.

Apropó, miről szól az alapszitu? Arról, hogy Cristela jogi egyetemi pályafutását akarja befejezni, ezért gyakorlati pozícióra jelentkezik egy nagyobb céghez, ahova fel is veszik – mivel fizetése, lakása, élete nincs, ezért testvérénél lakik. Nemcsak a ketten él egy háztartásban, hanem testvére férje, és kettőjük gyerekei, valamint az anyuk. Adott a családi komédia.

Cristela mellett Alberto (Garbirel Iglesias) a másik humorforrás, aki próbálja felszedni a lányt, de mind hiába. Ez a szerelem csak plátói számára, mert a nő előbb csókolna szájon egy békát, mint őt. Kettőjük kapcsolatára az írók nagyon sok humort építenek. Jópofa karaktert alakít Sam McMurray is, aki Cristela főnöke a cégnál. Tipikus főnök, egyszerűen hibátlan. Ezt úgy teljes egészében eltalálták, mert ilyen illik hozzá.

Cristela.S01E03.HDTV.x264-BATV.mp4_000180889

– I made you something.
– You did?
– Uh-huh.
– It’s a piece of tile. With our initials on it.
– And I’m gonna put it in the bathroom so that you can look at it every time you use the toilet.

A humor a helyén van, viszont még sem érzem azt, hogy kell ez nekem. Bennem van a hiba. Ez is csak egy rétegújonc, amit azért hoztam szintre, mert tudom már most előre, hogy lehet ennyi volt a találkozásom vele. Elnézegetem, ha nincs jobb, nincs más. Egyébként, ami kiverte nálam a biztosítékot a pilotnál az az volt, hogy a főhős a telefont fordítva veszi fel. Nem szoktam bakikra felfigyelni, de ez megütötte a szemem. Ilyet ne hagyjunk már benne.

Egyébként, ahogy elértem a 3. rész végére néztem volna a negyediket. Az irónia. Tömbösítve szerethető. Nagyon jók a dialógusai olykor. Az fentebbi idézetek közül is kellett szelektálnom, ne hogy már ennyi szerepeljen a cikkben. Többségük az iróniára épül, én meg azt ugye nagyon szeretem. Minőségben persze nincs előre haladás, ez így egészében egy közepesen erős mutatvány ha a 3 részt nézzük, ha a pilotot, akkor olyan 1,5/5.

This entry has a rating of 2

free web stats