Fapad – 1×04 – Felszállás előtt…

 
Beküldte: Kanyecc 2014 October 29, 0:42-kor a(z) Fapad témába.

Itt mindenki potenciális hulla. Akkor is ha ebédelt már, akkor is ha nem. Természetesen senkit se szeretnék megbántani a stílusommal. Egy jó tanács, ha úgy találjátok hogy túlságosan nyersek a szavaim, vigyétek őket szépen haza és főzzétek meg.

Továbbra is abszolút nézős a Fapad. El se akarom hinni, hogy a közmédia szállítja a jelenkor legjobb magyar szitkomját. Gondolkodtam, melyik az a hazai produkció, amit szívesen nézek. Az egyik a Heti Hetes, de az mástészta; a másik pedig ő. Harmadik nagyon nincs, mert a Virtuózok annyira még se nyerte el a tetszésem. Sebaj, majd kárpótolnak az AirHorse-osok.

Fapad.S01E04.HUN.HDTV.x264-JVC.mkv_000740840

Működik – úgy egészében! Kritikámat be is tudnám egyből fejezni, ha egy mondatba akarnám összefoglalni a sorozat eddig leadott részeit. Kicsit kételkedtem benne, bár melyik magyar megmozdulásba ne kételkedne az ember; de többször bebizonyították Litkaiék, hogy úgy irányítják a cselekményt, ami elférhet az amerikai piacra is simán. Amikor nézem a Fapadot, mindig a The Office-t juttatják az eszembe. Ez nem baj, mert ha munkahelyi szitkomot kell lemásolni, az a minimum, hogy jó értelembe idézzék fel a műfaj királyát. Márpedig ez itt jelen van.

Külön ki kell emelnem a vendég- és mellékszereplőket. Egyszerűen bravúroznak velük. Mindegyik jól eltalált karakter formájában érkezik. Alakításaikra sok panaszt nem lehet felhozni. Most kaptunk egy (erdélyi) testvérpárt, akik azon akadnak ki, hogy egyikőjük 20 ezer forinttal többet kap, mint a másik, holott nem tudják a miértjét. Természetesen a pénzügyis csávónak is benn a keze mindebben. A végeredmény pedig tömény vihogás volt részemről. Eszméletlen.

Fapad.S01E04.HUN.HDTV.x264-JVC.mkv_001038580

Féltem attól, hogy Andrássy Máté nem illik bele az összképbe, mint biztonságis, de azóta minden félelmem elillant. Zseniális a karaktere, pedig az elején túlzásnak éreztem, most pedig már pusztán csak tudom, hogy ez a fószer nem 100-as. Anger Zsolt után a második forma.

Olyan az egész, mint ha minisztorikat szállítanának az írók. Ott van a pénzügyes probléma; vagy a veszettséggel rendelkező utas ügyének megoldása; vagy az új repülős pincérek betanítása. Ez így mind jelen a 4. epizódban. Mellettük pedig az átívelő szál éli életét. A következő részben elvileg már megkapják a működési engedélyüket, így lesznek a folytatásban repülőgépes jelenetek is, amiktől picit félek. El ne rontsák gagyi hatású „most egy viharba keveredtünk” típusú ötlettel. Az nagyon gáz lenne.

Fapad.S01E04.HUN.HDTV.x264-JVC.mkv_000289500

A Fapad eszembe juttatja, hogy van értelme a magyar sorozatgyártásnak. Nem elherdált az adófizetők pénze. Ha ilyen produkciók gyártására gondoltak az MTVA-nál, amikor beszólt az RTL Klub-nak, akkor bátran vágjanak bele, mert csak jót tudok továbbra is írni róla. Egyszerűen működik az egész. Hétről hétre hozzák a jópofa részeket, amelyeknél a humor semmiképp se szorul háttérbe. Az a durva, hogy néhány külföldi újonc komédiával is felveszi simán a minőséget, annyira jó az összhatás. Ezután is kérnék másféle minőséget. Ez így maga a tökély.

U.I.: a rész legnagyobb jelenete, amikor szív alakot formáznak ki a repülésért felelős egyének a reptéren. HA-talmas.

This entry has a rating of 4.5

free web stats