Emlékeztető: 13-as raktár – 5. évad | Rogue | Ctrl nélkül

 
Beküldte: tess 2014 November 5, 19:27-kor a(z) magyar ajánló témába.

Ma 17:05-kor a Viasat6 műsorán: Warehouse 13 – 5×01 (napiban)
Ma 21:00-kor a FilmBox Plus műsorán: Rogue – 1×01
Ma 22:00-kor az AMC műsorán: Halt and Catch Fire – 1×01
(hajnali fél 1-kor ismétlés)

Először is sorry, de a délutáni matinéra kárhoztatott Warehouse 13 premierjéről kissé lemaradtunk. Ezzel együtt a Viasat6 elkezdte napiban sugározni az utolsó évadot, szóval rövidesen egy újabb SyFy sorozat lesz kipipálva idehaza. Ilyenkor érzem csak igazán, hogy mennyire is megy az idő, ugyanis jóformán egyetlen részt sem sikerült még mindig látnom belőle. Sőt, nagyvalószínűséggel ez egy jó darabig így is marad.

Nem úgy a FilmBox Plus-on sunyiban debütáló Rogue, ami egyike a Direc TV sajátkészítésű sorozatainak. Matthew Parkhill gengszter drámája amolyan tipikus underdog kedvenc, amit csak a kritikusok egy kis szelete tart számon, ám ők oda meg vissza vannak tőle, noha széleskörű kritikai visszhangot és érdeklődést eleddig nem sikerült prezentálnia. Mindenesetre Thandie Newton alakítását szokás dicsérni, szóval egy lehetőséget talán nekem is illene adnom. Odaát a 2. évad épp a nyáron ért véget, de a csatorna még augusztusban bekérte a 20 részes folytatást, ami tippre így újabb 2 évadot jelent. Már csak azt kellene megtudni, hogy vajon a FilmBox szinkronosan, avagy feliratos vetíti majd a premiert.

rogue-premier

No és persze debütál hazai sorozatos viszonylatban az AMC is az egyik idei újoncukkal a Halt and Catch Fire-rel. Christopher Cantwell és Christopher C. Rogers ’80-as évekbe helyezett IT drámája kapott hideget és meleget egyaránt a kritikusoktól. Noha erre alaposan rájátszott az is, hogy a hasonló témával operáló HBO-s Silicon Valley-ért oda meg vissza volt mindenki. Ráadásul a nézettség is botrányosan alacsonyan hozott, így sokáig bőven kérdéses tényező volt a 2. évados berendelés. Azonban a sorozatot még így is egy szűk közeg élvezte, ami jó, de elárulnám nekik, hogy nem miattuk kérték be a folytatást. Ez sokkal inkább kényszer és egy kicsit tán presztízs berendelés volt az AMC részéről, ahol az utóbbi időben igen kemény kreatív válság honol. Ilyenkor aztán hatványozottan felértékelődik a Rubicon, a The Killing vagy éppenséggel a Low Winter Sun kaszája is.

halt-and-catch-fire-premier


free web stats