Nem kért az Amazon Carter-ből

 
Beküldte: tess 2015 January 6, 23:22-kor a(z) Hírek témába.

Pár órája a semmiből jött a hír, miszerint az Amazon Studios hivatalosan is kaszálta Chris Carter poszt-apokaliptikus drámaként aposztrofált visszatérőjét a The After-t. Azaz bőven a premier előtt ment a levesbe a produkció, holott a tavaly februári premier (ez volt a platform 2. pilot köre) egész jól vette a nézők és a kritikusok össztűzét.

“We have decided to not move forward with The After. We would like to thank Chris Carter, the phenomenal cast, crew and producers for all their efforts.” – így Roy Price az Amazon Studios részéről

Hivatalos indoklás eleddig nem érkezett, de szokás szerint kreatív nézeteltérésre hivatkoznak. Állítólag a vezetőségnek nem tetszett az irány, amerre a script haladt volna a jövőben. Ez reálisnak tűnhet, lévén anno Carter egy Dante pokla féle modernkori újraértelmezéssel traktált, ráadásul 99 részes modellel. A jelek szerint a vezetőség nem kért ebből, hisz vagy roppant tökösek vagy csak szimplán idióták, hogy egy ilyen nevet és persze egy ilyen zsánert hagynak elenyészni. Félreértés ne essék, a kritikák többsége pozitív volt természetfeletti vénával felvértezett The X Files újrával, de azért bőven akadtak gyermekbetegségei és akár ezek is okozhatták a gondot. Ugyanis ha úgy vesszük az Amazon Studios fennállásának 3. évében még mindig minőséget szállít kompromisszumok nélkül. Elég csak megnézni az Alpha House, a Transparents vagy a nemrég startolt Mozart in the Jungle fogadtatását. Egy hangzatos név és egy érdekes koncepció pedig nem feltétlenül elég, hogy mindebbe belepiszkítson, elég csak a szép emlékű Zombieland kaszájára gondolni.

the-after-cancel

Ellenben az is vitathatatlan, hogy klasszikus értelemben vett dráma sorozatok terén igen hitvány a csatorna mérlege. Eddig ugye csak a Bosch, a Hand of God és a The After volt talonban. Szóval most vagy a már bekért 2 dráma lett karcosan jól összepakolva, vagy az előkészületi fázisban csücsülő projektek közt van valami igazán eredeti. Mindenesetre a következő pilot mustra alkalmával olyan címek szálnak majd harcba a nézők kegyeiért, mint az ezer éve dédelgetett The Man in the High Castle feldolgozás, amely mögött Carter egykori X-aktákos társa Frank Spotnitz áll, hogy a Carlton Cuse nevével jegyzett Point of Honor-t már ne is említsem.

Szóval akármennyire is szerettük volna, a ’90-es évek egyik meghatározó showrunner-e csak nem tér vissza a kisképernyőre. Mondjuk, ha úgy vesszük a mester az utóbbi időben meglehetősen sikertelen. A 3. The X Files mozi már évek óta húzódik és a legutóbbi sorozatos projektje a Unique is elhasalt. És most 2 év tervezgetés után a The After-nek kell búcsút intenünk.


free web stats