Dr. Horrible’s Sing-along Blog – meglesve

 
Beküldte: Kanyecc 2008 July 23, 22:06-kor a(z) kritika témába.

Volt némi szabad időm, így meglestem a háromepizódos Dr. Horrible’s Sing-along Blog címre hallgató újdonsült netes szuperhősös-humoros musicalt. Egyetlen szóban az összhatás: Tetszett. Nem gondoltam volna, hogy ennyire le tud kötni. A háromszor 15 perc szinte röpülve elszállt. A története kicsit érdekes lett, de örülök neki, hogy a „rosszjó”, azaz Dr. Horrible nyerte a harcot.


Nem sok helyen láttam róla sztorit, így némi kedvcsinálót nyújtanék hozzá: Nagyon egyszerű az egész: Dr. Horrible és Captain Hammer ősi ellenségek. Dr. Horrible mindig is be szeretett volna jutni az Evil League of Evil-be (Gonoszság Gonosz Társaságába), ahol többek között ott van Bad Horse (valamint Fake Thomas Jefferson, Tie-Die, Dead Bowie, Fury Leika, Snake Bite). Most megkapja az esély, azonban bizonyítania kell. Első terve befuccsol, ami egy pénzszállító kocsi kirablása lett volna, Penny – szerelme – feltűnése miatt. Ekkora ismerkedik össze Captain a lánnyal és csavarja el a nyakát, ami később megbosszultatik majd. (Nem szeretnék lelőni több mindent, így sem maradt már sok.)

A musical részek nagyon jók voltak. A dalok fülbemászóak. Jöhet belőle a DVD-s, valamint az Audio-kiadás. Biztosan sokan veszik majd meg. Egy hét alatt ment le mindhárom epizód, így nem volt túlzott késztetés a megnézésre. Most valahogy örülök ennek a döntésemnek, mert egybe szerintem sokkal ütőképesebb, mint kétnaponta egy-egy részletet meglesvén.

Csak is ajánlani tudom. GuruTube-on megtaláljátok mindhárom webizódják: Act I., Act II. és Act III. direkt linkekre kattintva. Persze ott van a hivatalos holnapja, ahol szintén elérhető mindhárom rész. Anno elfelejtettük közölni hivatalos plakátját. Ez utóbbit ezen a linken leshetitek meg. Egyelőre még amazon.com-on nem találtam hozzákapcsolódó cuccokat, de biztosan lesznek az idő múlásával Ezen a linken vehettek fan cuccokat, másrészről már tölthető iTunes-ról, aki jobban szereti az eredetiséget. Végezetül pedig egy kép a Gonoszság Gonosz Társaságáról.


free web stats