A Jelmeztervezők jelöltje 2015-ben…

 
Beküldte: Kanyecc 2015 January 24, 17:46-kor a(z) díjátadók témába.

Számos díjátadón végig mentünk az elmúlt 2 hónapban, de még mindig nem érkeztünk a végére. Holott csak jelöltek listáját dolgozzuk fel. Most a díszlettervezőkön a sor, avagy a Costume Designers Guild, rövidebb nevén a CDG díjátadóján. Ez ismét egy mellékvágányon futó és alacsonyabb népszerűségnek örvendő díjátadó, pedig fontos szerepet tölt be a kosztümös szekcióban. Országos csatornákra annyira nem is nagyon jellemező a jelentősége, inkább a kábeles frontra, valamint a brit tévés piacra – de ők itt nem játszanak nagy szerepet amerikai fronton.

Evite-Full-CDGA2015

A ránk eső kategóriák száma elég elenyésző. Azt is megmerném kockáztatni, hogy náluk a legkevesebb. Mindössze három részleg kap helyet. A „legjobb tévésorozatnál” a Netflix tűnik a legnagyobb esélyesnek a politikai mivolta miatt, a „legjobb fantasy/korű produkció”-nál viszont már nincs ennyire kézenfekvő helyzet. A búcsúzó Boardwalk Empire, a szexet kutató Masters of Sex, a veterán Mad Men mellett a Game of Thrones is nagy esélyes. Fogalmam sincs, melyik érdemelné meg a leginkább, de az biztos, hogy jó helyre fog kerülni.

Jelölés számban az HBO vezeti a tabellát 5 jelölésével, melyet a Showtime követ 2-vel, a többi csatorna pedig eggyel próbálja csorbítani a csatorna sikerét. Akit érdekelné, hogy az előző években miként alakult a CDG Awards, azok ide klikkeljenek, akik inkább a jelenben élnének, azok a tovább mögé.

LEGJOBB TÉVÉSOROZAT:

Johanna Argan (House of Cards) – Netflix
Christopher Lawrence (Ray Donovan) – Showtime
Tom Broecker & Eric Justian (Saturday Night Live) – NBC
Lyn Paolo (Scandal) – ABC
Jenny Eagan (True Detective) – HBO

LEGJOBB FANTASY / KORHŰ SOROZAT:

John Dunn (Boardwalk Empire) – HBO
Michele Clapton (Game of Thrones) – HBO
Ellen Mirojnick (The Knick) – Cinemax
Janie Bryant & Tiffany White Stanton (Mad Men) – AMC
Ane Crabtree (Masters of Sex) – Showtime

LEGJOBB TÉVÉFILM / MINISOROZAT:

Lou Eyrich (American Horror Story: Freak Show) – FX
Birgit Hutter (Houdini) – History Channel
Daniel Orlandi (The Normal Heart) – HBO
Jenny Eagan (Olive Kitteridge) – HBO
Sarah Arthur (Sherlock) – PBS/ITV


free web stats