A Színészek szerint 2015-ben…

 
Beküldte: Kanyecc 2015 January 29, 14:32-kor a(z) díjátadók témába.

A hétvégén a Screen Actors Guild kihirdette, hogy a tavalyi évben kik voltak a legjobbjai. Tudjátok, ez a színészek szakszervezetének éves díjkiosztó-gálája, ahol a kimagasló alakításokat jutalmazzák a szakmabeliek. Nincs kedvenc szerinti szimpátia voks, nincs leminősítés az össz légkörből fakadóan. Tényleg csak a megformált karakterek eljátssza számít.

Orange

Emlékeztetőül kiragadnám, hogy a Modern Family az elmúlt 4 évben mindig megnyerte a legjobb komédia szekciót, viszont az idei jelöltek között feltűnt a Brooklyn Nine-Nine vagy az Orange is the New Black, ami akár meg is szorongathatja. Hasonló helyzetben a Game of Thrones, ami tavaly elvitte a legjobb kaszkadőr kategóriát.

A legtöbb jelöléssel az HBO indult 2014-ben is. Akadt olyan kategória, ahol egyből két indulója is volt; sőt olyan is, ahol ugyanazon sorozatból ragadtak ki színészeket. Természetesen abban biztosak voltunk, hogy a 14 jelölésből maximum a töredékét sikerül csak megszerezniük. A végelszámolásnál ez a szám csak 3-ig kúszott fel. Ennél több díjat egyik csatorna se vitt haza, így a nagyszámok törvényének értelmében papírforma szerint nyerték ezt a szekciót – amit amúgy csak mi tartunk fejben számon, senki más.

Érdekes, hogy a True Detective egyetlen díjat se kapott, holott alakítás szempontjából kimagasló minőséget szállítottak – de úgy tűnik, csak mi tartunk annak, a színésztársai nem. Ha a tévéfilm/minisorozat kategóriát kivonjuk a forgalomból, akkor csak a How to Get Away with Murder címre hallgató újonc nyert újoncként. A többi díj mind a veteránok között oszlott szét.

Az előző évi archívumot itt lehet végig vizslatni, míg a tovább mögött rátaláltok a győztesekre.

LEGJOBB DRÁMA:

Downton Abbey – PBS

LEGJOBB NŐI FŐSZEREPLŐ (DRÁMA):

Viola Davis, How to Get Away With Murder – ABC

LEGJOBB FÉRFI FŐSZEREPLŐ (DRÁMA):

Kevin Spacey, House of Cards – Netflix

LEGJOBB KOMÉDIA:

 – BBC America

LEGJOBB NŐI FŐSZEREPLŐ (KOMÉDIA):

Uzo Aduba, Orange Is the New Black – BBC America

LEGJOBB FÉRFI FŐSZEREPLŐ (KOMÉDIA):

William Macy, Shameless – Showtime

LEGJOBB NŐI FŐSZEREPLŐ (TÉVÉFILM/MINISOROZAT):

Frances McDorman, Olive Kitteridge – HBO

LEGJOBB FÉRFI FŐSZEREPLŐ (TÉVÉFILM/MINISOROZAT):

Mark Ruffalo, The Normal Heart – HBO

LEGJOBB KASZKADŐR CSAPAT:

Game of Thrones – HBO


free web stats