A Rendezők szerint 2015-ben…

 
Beküldte: Kanyecc 2015 February 11, 10:47-kor a(z) díjátadók témába.

Január arról szólt, hogy összegyűjtsük és megírjunk az összes tévésorozattal (is) foglalkozó szakszervezetnek az éves díjjelöléseit. Februárban már könnyebb dolgom van, mert csak elő kell venni az archívumot, és sorjában végig menni a történéseken. Nem követek kronológiát, ahogy érkezik, úgy fogom közölni a már kikörvonalazódott végeredményeket. A színészekről már olvashattatok, most pedig jöjjön egy másik fontos céh, a rendezőké.

Katey+Sagal+Lisa+Cholodenko+67th+Annual+Directors+zOcRJgV-SJcl
Katey Sagal és Lisa Cholodenko

Avagy hosszabb nevén a Directors Guild of America Awards-ről van szó, amit 2015-ben hatvanhetedik alkalommal rendeztek meg. Természetesen a filmes részleget is díjazták, de ők nem játszanak felénk. A sorozatoknál ismételten akadtak meglepetések, hiszen a drámáknál a legesélyesebbnek tartott True Detective hoppon maradt. (Aki látta az 1×04-es epizódját, melyben cirka 6 percet vezénylet le Cary Joji Fukunaga vágás nélkül, az tudja, hogy ez az HBO-nak elég nagy érvágásnak tekinthető.) A döntés minket is meglepett, de hát ezért imádjuk az ilyen céheket, illetve azért, mert a populáris ötleteket nem hagyják érvényesülni. Ebből már kikövetkeztethető, hogy a Trónok harca se kapott díjat. Akkor mégis ki?! Az a tovább mögött van!

Mielőtt odaklikkelnétek had emlékezzek meg Jill Soloway-ről, aki az Amazon-nak megszerezte az első DGA Awards díjat. Vagy éppen fordítva is nézhetjük, hiszen pont az Amazon produkciója kellett ahhoz, hogy végre kiélhesse rendezői énjét és megkaparíntsa a legjobb komédiának járó rendezői díjat. Lisa Cholodenko szintén hasonló cipőben. Újoncként jelölték a legjobb tévéfilm/minisorozat kategóriában, ahol maximum Ryan Murphy lehetett a legnagyobb ellenfele – még hozzá házon belül, hiszen mindkettőjük egy-egy HBO-s produkcióval indult az elismerésért.

462974480
Így örült Jill Soloway és Taraji P. Henson a Transparent-ért kapott díjáért!

Az HBO hiába szerzett 8 jelölést, ebből mindössze egyet tudott érvényesíteni. Ezzel szemben az Amazon Prime sokkal jobban csinálta, hiszen egyetlen jelölését díjra tudta váltani, amivel 100%-os teljesítményt produkált.

A végére pedig még had említsem meg azt, hogy Glenn Weiss 12 jelölése mellett a 7. DGA-díjat tudhatja magáénak. 2010 óta folyamatosan nyeri a Tony Awards rendezésekkel a maga kategóriáját, ami azt jelenti, hogy zsinórban a hatodikat tudhatja magáénak. Nem semmi teljesítmény, vajon jövőre sikerül a trónfosztása? Akit érdekel a győztesek kiléte, az klikkeljen a tovább mögé – de csak miután vetett egy pillantást a jelöltekre!

LEGJOBB DRÁMA:

Lesli Linka Glatter
Homeland – 4×06 – “From A To B And Back Again” (Showtime)
Csapata: Angela Phillips, Michael Klick, Nick Heckstall Smith, Wendy Bledsoe

LEGJOBB KOMÉDIA:

Jill Soloway
Transparent – 1×08 – “Best New Girl” (Amazon Prime)
Csapata: Victor Hsu, Bill Purple, Allan Monteiro Fortes

LEGJOBB TÉVÉFILM / MINISOROZAT:

Lisa Cholodenko
Olive Kitteridge (HBO)
Csapata: David Coatsworth, Jesse Nye, Mark Constance, Elizabeth Macswan

LEGJOBB VARIETY / TALKSHOW / HÍR- VAGY SPORTMŰSOR:

Dave Diomedi
The Tonight Show with Jimmy Fallon – 1×01 – “Episode #1″ (NBC)
Csapata: Maureen Smith, Nicka Tolmasoff, Mike Kilkenny

LEGJOBB VARIETY / TALKSHOW / HÍR- VAGY SPORTMŰSOR – KÜLÖNKIADÁS FORMÁCIÓBAN:

Glenn Weiss
The 68th Annual Tony Awards (CBS)
Csapata: Ken Diego, Robin Abrams, Stefani Cohen, Ricky Kirshner, Garry Hood, Phyllis Digilio-Kent, Peter Epstein, Andrew Feigin, Lynn Finkel, Doug Fogel, Jeffry Gitter, Arthur Lewis, Jeffrey M. Markowitz, Joey Meade, Seth Mellman, Cyndi Owgang, Jeff Pearl, Annette Powlis, Elise Reaves, Lauren Class Schneider

LEGJOBB REALITY:

Anthony B. Sacco
The Chair – 1×09 – “The Test” (Starz)

LEGJOBB GYERMEKMŰSOR:

Jonathan Judge
100 Things To Do Before High School – 1×01 – “Pilot” (Nickelodeon)
Csapata: Debra Spidell, Julian Petrillo, Katey Wheelhouse, Ceci Mak


free web stats