Plakátba zárva: Gallipoli

 
Beküldte: Kanyecc 2015 February 15, 14:27-kor a(z) Ausztrál régió,Vizuális egyveleg témába.

Manapság ritka számba megy a jó, minőségi minisorozat készítés. Christopher Lee vállalkozott a feladatra, hogy a Nine Network nevű ausztrál tévécsatornának készít egyet, ami 7 részben merülne ki és fókuszában a térség egyik legnagyobb jelentőséggel bíró I. világháborúban zajló gallipoli-csatája volna.

A forgatás még tavaly tavasszal vette kezdetét, három hónapon át rögzítették a jeleneteket. Ez az időszak azért is volt fontos, hiszen az eredeti csata is ekkor zajlott, pontosabban: 1915. április 25-én. Az alapokat nem csak a történelem, hanem Les Carlyon azonos című best-seller könyve adta. Mivel 2015-ben lesz a 100. évfordulója a csatának, így mindenképpen nagy nyomás nehezedett rájuk. A pilot részt már lehet tölteni, hiszen február 9-én startolt. (A kezdést 1.104 millióan látták a szigetországban!)

Társkészítők sorában: John Edwards és Robert Connolly kap még helyet. A szereplőgárda népes. Kodi Smit-McPhee, Harry Greenwood, Sam Parsonson, Tom Budge, James Callis, John Bach, Nicholas Hope, Anthony Hayes, Matt Nable, Leon Ford, Ashleigh Cummings és Justine Clarke. A történet valójában arról szólna, hogy adott egy 17 éves srác, aki idősebbnek adja ki magát besorozáskor, hogy bátyja mellett harcolhasson.

gallipoli_ver5_xlg

(A tovább mögött folytatódik a plakátgaléria a karakterposzterekkel! Klikk, ha érdekelnek!)

gallipoli_xlg

gallipoli_ver2_xlg

gallipoli_ver3_xlg

gallipoli_ver4_xlg


free web stats