A Jelmeztervezők szerint 2015-ben…

 
Beküldte: Kanyecc 2015 March 15, 20:56-kor a(z) díjátadók témába.

Lassan a végére érek. Az utolsó díjátadók között tartom számon a Jelmeztervezők szakszervezetének éves elismerés-kiosztógáláját, amit hosszabb néven: Costumer Designer Guild Awards-ként kereshettek az interneten. Ha munkájukat össze kellene pár sorban foglalnom, akkor a következőt írnám: azért fontosak, mert megalapozhatják egy korszaknak az ábrázolását (ha történelmi a téma), felhívhatják a figyelmüket a társadalmi különbségekre (ha éppen nyomort vagy kisvárosi környezetet ábrázolnak), illetve még komorabbá tehetik a drámai összhatást.

Hogy mennyire kiszámítható egy ilyen díjátadó végeredménye, azt nehéz megjósolni, hiszen néha adja magát a győztes, máskor pedig pislogunk a végítéleteken. 2015-ben 17. alkalommal került megrendezésre, ahol inkább a kiszámíthatóság volt a jellemző.

Az HBO indult a legnagyobb eséllyel a díjgyűjtésnél, hiszen 5 jelölést kapart össze, míg a Showtime mindössze 2-t. Számomra az egyik legnagyobb kérdőjel az volt, hogy a Netflix-nek lesz-e lehetősége Johanna Argan-nal megszerezni a legjobb tévésorozatnak járó elismerést. Fantasy érában a Trónok harcának adtam a voksomat – ami csak azért alakult így, mert mégis csak egy díjátadók általi elnyomott ötletről beszélünk. A Minisorozat/tévéfilm részlegnél pedig csak reménykedtem, hogy az HBO hoppon marad.

Aki felismeri a képen látható hölgyet, az már tudja az egyik nyertest! Ha pedig tudja, akkor kommentbe bátran jegyezd is meg, mert nekem egyáltalán nem ismerős, viszont most már az, hiszen a “legjobb tévésorozat” kategóriában díjat nyert!

Jenny+Eagan+17th+Costume+Designers+Guild+Awards+gX-qMGMGcnZl

A győztesek kiléte tehát a tovább mögé lett dugva. – A filmes szekció nyerteseinek kiléte érdekében célszerű lesz ezt a weboldalt felkeresni!

LEGJOBB TÉVÉSOROZAT:

Jenny Eagan (True Detective) – HBO

LEGJOBB FANTASY / KORHŰ SOROZAT:

Michele Clapton (Game of Thrones) – HBO

LEGJOBB TÉVÉFILM / MINISOROZAT:

Lou Eyrich (American Horror Story: Freak Show) – FX


free web stats