Stargate: Continuum – kritika

 
Beküldte: Kanyecc 2008 July 27, 18:16-kor a(z) kritika témába.


Premier: 2008/07/29
Rendezte:
Martin Wood
Írta: Martin Wood

A CSK-1-et és még pár nemesebb nép, abban a becses megtiszteltetésben van, hogy láthatja az utolsó Goa’uld rendszerúr – azaz Ba’al – kivégzését, azonban ezt megelőzően Vala és Teal’c hirtelen eltűnik. Jackson-nak, Carter-nek és Mitchell-nek sem kell sok, hogy rájöjjenek mi történt! A csillagkapu programot eltávolították az idővonalról, ezáltal Ba’al a „jelenben” él és virul, míg Jacksonék próbálják a jelenlegi kormányt meggyőzni a közelgő veszélyről…

Megjegyzés: Már egy jó ideje tervbe vettem, hogy megírom a Csillagkapu második tévéfilm kritikáját. (Nekem három rémlett, de az epguides szerint: csak kettő van! Lehet a mozifilmet is beleszámoltam. Az első a The Ark of Truth volt márciusban.) Igen, még nem kapható DVD, majd jövő héten, viszont én már láttam. Hogyan? Unaired-je már jó pár hete felkerült az internetre. Legyetek szemfülesek, mert ezt még mi sem írtuk meg, hol ott okunk lett volna rá.

Mit ne mondjak, tetszett! Nem vagyok valami nagy SG-1 fan, sőt Atlantis még úgy se – BSG-ről nem beszélve. Az eleje lassan indult be, de aztán a végére a sztori szépen kidomborodott a lepel alól, aminek hatására kaptunk egy remek finálét. A kezdés in medias res-nek éreztem, mert ott vannak az utalgatások egy bizonyos hajóra, ami a csillagkaput szállította, azonban nem tudtam mire véljük mindezt. (Lehet lemaradtam valamiről a 10 évad alatt. Megeshet, hiszen ha egy évadnyi epizódot láttam, akkor már sokat mondok.)


A történet középpontjában az utolsó Goa’uld rendszerúr, aki nem adta könnyedén a halálát. Istenem, szenzációs alakításokat kaptunk már megint. Ilyenkor szoktam elgondolkodni: Miért lőtték le az SG-1? …van benne még jövő, de majd tévéfilmekbe ezt megmutatjuk?! – gondolhatták a fejesek! Nem tudni, de a színvonalat hozták, nem beszélve a rengeteg poénokról, amitől szinte hemzsegett a másfél órás Continuum.

Amennyire tetszett, néhány helyen annyira untatott volt a sztori. Tény, sokan visszatértek a régi sorozatból, de ott van például Jackson, aki szerintem rémesen gyengén alakított. Az untatott szó talán nem a legmegfelelőbb, mert ez esetben magában foglalja: a kiszámíthatóságot, a tudom mi fog következni jeleneteket. Ilyen volt Teal’c behódolása, amikor már tudták Ba’al halát és a gonosz Vala tervét. Na meg Mitchell-ről se feledkezzünk meg, a hősről! Az sem nagy titok, hogy az egészre csak azok fognak emlékezni, akik valós időből maradtak fenn, bár Jackson különcködésére már nem tettem volna rá a fejemet.

Összességében, mint kívülálló: Élveztem! Méltó az előjáró szócskára, azaz a Stargate-re. Remek tévéfilm, amire érdemes költeni. Egyesek szerint az Arl of Truth-nál sokkal jobb volt. Nem tudok ebben nyilatkozni, mivel nem láttam, de a közeljövőben pótolni fogom. DVD-n július 29-én fog megjelenni. Előzeteseket, teaser-öket, illetve interjút ezen a linken találtok a GuruTube-on.

This entry has a rating of 4

free web stats