Big Time in Hollywood, FL – Kezdett a sorozat

 
Beküldte: Kanyecc 2015 April 5, 19:37-kor a(z) Pilot témába.

Túl régóta nem kezdtem bele valami merészbe, így kiválasztottam az elmúlt hetek egyik – számomra – legismeretlenebb premierjét, ami végülis a Big Time in Hollywood, FL lett – a Comedy Central legújabb komédiája, ami a Workaholics iránti érdeklődésemet újfent felkeltette. Hogy miért, azt lentebb kifejtem! Ne szaladjunk előre!

big-time-ban

A történet középpontjában: két huszonéves srác áll, akik még mindig a szüleik nyakán élnek. A faternál és a mutternél betelik a pohár, így fiaiknak kiadják az útjukat. Eddig élősködtek rajtuk, most már kezdjenek valamit az életükkel. A testvérpár ezt zokon veszi, hiszen feltörekvő karrier előtt állnak, amit a felmenőik nem hagynak kibontakozni, mélyebben megalapozni. (Hm. Ez rohadtul ismerős az egyik HBO-s sorozatból.) Jack (Alex Anfanger) és Ben (Lenny Jacobson), mint filmes szeretne befutni, azaz Hollywood a cél, ahol nagymenő filmkészítők lesznek; csak kell egy ütős, színvonalas kisfilm, amivel felnyithatják a nagyváros pénzeseinek szemeit.

Kicsit olyan, mint ha az álmaikat kergetnék – de mindezt az írók elviszik a humorosabb zóna felé. Alex Anfanger a készítőgárdában is helyet foglal, hiszen Dan Schimpf-fel közösen gondoskodik arról, hogy a szkript megfelelően működjön. A kémia megvan kettőjük közt, ami meg is mutatkozik a pilot színvonalán. 20 perces sorozat ez is, de mégis olyan, mint ha a kezdésben megdupláznák az adagot. Mindezt a cselekmény remek felezésével érik el: az első fele szól a fiúk szembesítéséről, míg a második arról, hogyan próbálják meg kicsúsztatni a költözést.

bth_101_interrogating_fortino

Már a kezdő percek rávilágítják a nézőt arra, hogy ne vegyünk semmit komolyan. A humor lesz a védjegye, amit a legidiótább formában tálalnak elénk. Úgy, hogy egyetlenegy előzetesével se találkoztam az első jelenettel be is húztak a csőbe. Bevágnak egy jó zsaru, rossz zsaru felállást, ahol egy kertészt faggatnak. Mondom magamban: „Mi ez, kábeles Brooklyn Nine-Nine?”, majd a következő pillanatban, amikor már rápörögnének a drámaibb hatásra hazaérkeznek a szülők. (Nah, bukott az Oscar-díjuk!) Onnantól pedig adta magát a folytatás, hiszen a két főhős elvitte filmkészítői gondolkodásba a történéseket, amit túl is spékelnek rengeteg agyatlansággal.

Számomra kicsit a Girls-re és az Workalholics-re emlékeztetett. Előbbire azért, mert ugyanezt éli meg a főhős a pilot részben. Kiadják az útját, és ugyanúgy a droggal próbál magának időt szerezni, hogy talpra álljon. Utóbbi talán azért, mert a két karakter – oké, nem mostanság láttam, de akkor is – az ottlévőre emlékeztet. Vannak annyira elvetemültek, hogy kivitelezzenek minden idiótaságot. Lásd: a rész második felére szánt sztorit, amit nem szeretnék elspoilerezni.

big-time-in-hollywood

Kvázi ismeretlen színészekkel, nulla marketinggel (mert tényleg sehol se futottam bele egy plakátjába, előzetesébe, semmijébe), így kell komédiát gyártani. Felkaptam a fejem a végére, hiszen az írók még átívelő történettel is dolgoznak, amit a kiköltözésük elnyújtására építenek rá. Humor tekintetében 5/5-ös értékelést kapnak. Nagyon eltalálták. Jól kezelték a kínos és idióta poénokat, mint ha a szakmát kitanulták volna a-tól z-ig. Nem kérdéses, hogy ott a helyem a folytatására. Apropó, aki már látta az előzőleg találkozott vele bármilyen formában, vagy ugyanúgy (kellemes) hidegzuhanyként ért Titeket is?

Utószó, azért akadtak negatívumok is, de az újdonság erejével érkező sokk miatt ezek elnyomódtak. Inkább a pozitívumokra emlékszem 2 nappal a pilotot követően. Komédiához képest megpróbáltak a legtöbb helyszínnel operálni, ami külön jó pont. Már csak a túlzások lekezelését kellene kicsit feljavítaniuk – célozván a „rajtaütéses” jelenetre, amivel egy újonc nézőnek semmi spoilert nem hintettem el, azaz remélem.

This entry has a rating of 4

free web stats