Kidnapped – 1.01 – Pilot

 
Beküldte: Kanyecc 2008 July 27, 23:20-kor a(z) 2006/07 sorozatai,Kidnapped,Pilot témába.


Premier: 2006/09/20
Írta: Jason Smilovic
Rendezte: Michael Dinner

Cain család, New York egyik legbefolyásosabb családja. Egyik nap fiúkat, Leopold-ot, emberrablók rabolják el, kicselezvén testőrét, aki majdnem életét veszti. 20 millió dollárt követelnek érte, valamint hogy ne szóljanak se a rendőrségnek, se az FBI-nak. A családfő ügyvédje tanácsára azonban felfogad egy szabadúszó specialistát, Knappet. Az ügy, viszont az FBI fülébe jut, így végül ők is bekacsolódnak az ügybe Knapp nagy bánatára…

Megjegyzés: 2006/07-es idény a high concept témák évének nézett elébe, viszont a sorozatok egyre csak buktak ki a sorból. Az NBC-s Kidnapped-nek a legnagyobb vetélytársa a FOX-os Vanished lett volna, ha a koncepciót remekül összekovácsolták volna. Nem sikerült, így előbbi sokkal nagyobb előnyt élvezhetett. (Ott a szenátor feleségét rabolták el.) Minden bizonnyal emlékezetes volt és még fogjuk emlegetni párszor ezt az idényt, hiszen nem csak emberrablás, hanem bankrablós koncepciók is helyet kaptak, de ne határolódjunk el a témától, a sorozattól.

Kezdeném először a sztorival. Emberrablás, felső 10 ezer, gondos munka. Már felkelti az érdeklődését az embereknek. Főleg, hogy mindez egy évadon keresztül történik. Itt lehet sejteni, annak szagát, hogy a korai váltságdíj kifizetés kudarcba fullad! Nem hinném, hogy miután visszakapták volna a gyereküket az első részben, az emberrablók után indult volna hajsza. Annál gondosabb az egész. Jól ki lett találva minden. Legjobban a bérgyilkos részek tetszettek. Nem kellene belevinni ennyi csöpögős, siratós jelenetet – ami persze vele járója.


Nehéz bármit mondani róla, hiszen mindössze egy felvezető rész. Nem történt semmi más, csak az átlagos procedúra. Kérik a tettesek a pénz, közben felbukkan a nem várt rend őrei, azaz jelenesettben az FBI! Beleütik az orrukat, nem tartják szem előtt a józanész diktálta érdekeket, hanem az erre készült eljárás szerint járnak el, ami teljes nagyságban öngyilkosság! A család nem nyugszik, a gyerek még mindig fogoly, az elkövetők felbőszülnek, a váltságdíj pénzbeli nagysága nő.

Szereplők között több ígéretes név felbukkan: Jeremy Sisto, azaz Knapp, aki a szabadúszó specialistát alakítja. Valahogy eléggé parasztos külleme van ennek a Jeremy-nek, nem? Most komolyan mondom. Inkább illene egy Jericho-s városvédő mellékszereplőnek. Ott van még segítője Turner, akit Carmen Ejogo alakít. Mindkettőjüknek köze volt minimum egy-egy részig a Law & Order-hez, ahogyan Linus Roache-nek is. Delroy Lindo nem annyira ismert, de a nyugodt, lassan nyugalmazott FBI-os szerepét frankón alakítja, nem beszélve a testőrt alakító Mykelti Williamson-ről. Akad itt még Született feleséges Dana Delany, valamint 5 nap az életes Timothy Hutton.

Nem sok rossz jut most az eszembe, pedig már láttam háromszor minimum a pilot részt. Kíváncsian várom, milyen fordulatok várhatóak. Mint kiderül, a sorozatot törölték. A készítők 22 epizóddal számoltak volna, azonban idő előtt megkapta a kaszát, viszont 13 résszel remekül befejezték, elvarrtak minden szálat. Gondolom a vége Happy End lesz. Már csak arra lennék kíváncsi ki követi nyomon a történését hazánkban, az RTL Klub-on?.

Trakc list:
When I’m Gone by 3 Doors Down
An de Grâce 2003 by Eko Lsa
Spread it out by Dearborn.

This entry has a rating of 2.5

free web stats