2015/16-os pilotötletek: The CW – drámák

 
Beküldte: Kanyecc 2015 April 23, 1:13-kor a(z) Pilottervek: 2015/16 témába.

2015/16-os drámapilot előzmények: NBC | CBS | Fox | The CW | ABC

Csak az irónia kedvéért jegyeztem meg a címben, hogy a The CW-nek a drámáiról fogok írni. Köztudott tény: a csatorna már nem foglalkozik komédiákkal, azaz pár évvel ezelőtt leadta őket. A kivétel persze erősíti a szabályt. Így van most is, hiszen nyáron érkezik a Significant Mother címen egy 9 részes szitkom, aminek az azonos című websorozat adja az alapját. Mindegy is, most foglalkozzunk a kicsit távolabbi jövővel.

Tavaly 6 pilotból 4-et rendeltek be, most az 5-ből vajon mennyire bólintanak rá? Színesíti a helyzetet az a tény is, hogy a komplett őszi szekcióját bekérte januárban a csatorna, azaz eléggé limitált a berendelhetőségük. Hétfőtől péntekig 20:00-tól 22:00-ig adnak sorozatokat, mármint ezt tartjuk számon. Most vagy félévadokkal fognak operálni, vagy feltöltik a nyári részlegüket, vagy visszahozzák a vasárnapot is – bár utóbbit kétlem.

Amit bátran kihúznék a listáról az a Dead People, amivel sehogy se tudok azonosulni. Amit érdekesnek találtam első körben, az talán a Cordon, ami kicsit az Under the Dome-féle rejtélyességet lovagolja meg, illetve a The Walking Dead által lefestett kilátástalanságot. Azt is könyvelhetjük, hogy lesz valamikor egy újabb Arrow/Flash spinoff, mert nyitott rá a közönség, csak éppen jó képregényhőst kell választaniuk. Mondjuk van bőven lehetőségük. A Tales from the Darkside-dal túlságosan nem lehet félrelőni, mert antológia. A Cheerleader Death Squad-ot pedig tudjátok hol tudnám elképzelni?… Hát az USA műsorán!

Nektek melyek azok az ötletek, amikre abszolút vevők lennétek? Kommentekbe jöhetnek a vélemények!

Nézzük a listát, némi jelmagyarázattal:

(CRTL) = író/készítő
(D) = rendező
(CO-EP) = társkészítő
(EP) = exec. producer
(BOOK) = könyv/képregény szolgál alapul, ennek írója

 • Cheerleader Death Squad
  Történet: egy ex-CIA ügynökről szól, akivel munkája jól elbánt. Most egy elit washingtoni középiskolában tölt be tanári pozíciót, ahol gazdag és befolyásos emberek csemetét taníthatja, ám amikor felfedezi, hogy milyen kapcsolatokra tesz velük szert, egy kisebb kémcsapatot képez ki belőlük, akik a keze alá dolgoznak, hogy visszaszerezze régi állását, illetve megkopott hírnevét a CIA berkeiben.
  Műfaj: dráma.
  Szereplők: Abbie Cobb, Alan Van Sprang, Aylin Bayramoglu, Gia Mantegna.
  Készítők: Daniel Truly (CRTR/EP), Marc Cherry (CRTR/EP), Mark Waters (DIR – Pilot), Neal Baer (CRTR/EP), Sabrina Wind (EP).
  Stúdió(k): CBS Television Studios · Cherry-Wind Productions.
  Forgatási helyszín: Toronto.
 • Cordon
  Történet: egy belga sorozat adja az alapjait. A sztori Atlantában játszódik, ahol egy halálos járvány tör ki és karantén alá kerül a város. A túlélők magukra maradtak, ezért kis idővel kialakul egy társadalmi forma, ami sok balhét, igazságtalanságot okoz. – Kicsit az Under the Dome-ra emlékeztet.
  Műfaj: dráma.
  Szereplők: Chris Wood, Christina Moses, Claudia Black, David Gyasi, George Young, Hanna Mangan Lawrence, Kristen Gutoskie, Trevor St. John.
  Készítők: Carl Joos (CRTR – eredeti), David Nutter (EP/DIR – Pilot), Julie Plec (CRTR/EP), Peter Bouckaert (EP).
  Stúdió(k): Eyeworks · My So-Called Company · Warner Bros. Television.
  Forgatási helyszín: Atlanta.
 • Dead People
  Történet: egy taxisofőrről szól, aki félig alkoholista, és szerencséből se járt ki neki. Egy halálközeli élményt követően rá kell döbbennie, hogy képes kommunikálni a halottakkal, vagyis azok szellemével – köztük az ex-feleségével is, akinek halálát még mindig nem sikerült feldolgoznia.
  Műfaj: dráma.
  Szereplők: Alexandra Chando, Andrew J. West, Echo Kellum, Jaime Lee Kirchner.
  Készítők: Bryan Burk (EP), J.J. Abrams (EP), Marc Buckland (DIR – Pilot), Tom Kapinos (CRTR/EP).
  Stúdió(k): Aggressive Mediocrity · Bad Robot Productions · Warner Bros. Television.
  Forgatási helyszín: Vancouver.
 • Tales from the Darkside
  Történet: Újragondolás, ami az antológia műfajából eredeztethetően bármikor előfordulhat. A Tales from the Darkside 1984 és 1988 között futott, illetve rá két évre készített Stephen Kingegy filmet is. Az alapokat nyilván a régi klasszikus szolgáltatja, ám egyelőre csak sötétben tapogatózva ténykednek az írók is, legalábbis hivatalos szinopszis nincs egyelőre
  Műfaj: antológia.
  Szereplők: Kris Lemche.
  Készítők: Alex Kurtzman (EP), Bradley Buecker (DIR – Pilot), George A. Romero (CRTR – Eredeti), Heather Kadin (EP), Jerry Golod (EP), Joe Hill (CRTR/EP), Mitch Galin (EP), Robert Orci (EP).
  Stúdió(k): CBS Television Studios · K.O. Paper Products.
  Forgatási helyszín: Vancouver.
 • Címnélküli Arrow & Flash spinoff ötlet
  Történet: Az Arrow és a Flash sikerét meg szeretné a CW vezetősége lovagolni. Egy újabb DC képregényhőst szeretnének viszontlátni, akivel akár az átjárást, azaz a crossovereket is folytatni tudják – ez évente legalább egy event jelleget jelenthet.
  Műfaj: dráma.
  Szereplők: Arthur Darvill, Brandon Routh, Caity Lotz, Ciara Renée, Dominic Purcell, Victor Garber, Wentworth Miller.
  Készítők: Andrew Kreisberg (CRTR/EP), Greg Berlanti (CRTR/EP), Marc Guggenheim (CRTR/EP).
  Stúdió(k): Berlanti Productions · DC Comics · Warner Bros. Television.
  Forgatási helyszín: Vancouver.

free web stats