Elmúltunk 9 évesek

 
Beküldte: Kanyecc 2015 May 10, 17:48-kor a(z) Elvagyunk témába.

Két napja mar annak, hogy elmultunk 9 evesek. Csendben, hallkan unnepeltunk – vagy inkabb sehogy, mert ez a kilences mar egy hijjan tiznek tekintheto, ami jobban a szemunk elott lebeg. (Elore is bocsanat az ekezetmentes posztert, de az alabbi cikk mobilon irodott, es valahogy nincs kedvem kipotyogni az ekezeteket.)

“Mit kellene most írnom?!”

Nem jutok szóhoz. Amikor belekeztem a GURU-s életbe még csak a főiskolába készülődtem. Akkor, 2006 nyaran magam mogott hagytam a kozepiskolat, azota pedig mar diplomas nagybetus eletet nyomom, ami szerintem sokatoknak feltunhetett. Egyreszt abbol, hogy az oldalra egyre kevesebb cikk és kritika kerul ki, masreszrol bizonyos kedvenc kategoriakat (pl.: a nezettseget) ki kellett nullaznom, mert igy is annyi mindenrol tudnek irni.

Sokat valtozott a napi rutin is. Ugyanugy kovetem a hireket, nezem az elozeteseket, viszont mar kevesebb ido jut a cikkezesre, sorozatnezesre. Tobb interjut olvasok, mar a hatter munkalatok nagyobb prioritast elveznek. Sokkal tobbet latok egy TCA Press Tourban, mint 4-5 evvel ezelott. (Ilyen miert nincs hazai viszonylatban?) A legszembetunobb teny, hogy 5/5-ot nehezen osztok ki. Talan fel sem tudok egy pilotot se idezni az elmult egy evbol, ami kapott.

A kezdetekben majdnem minden sajtós esemenyen feltuntunk, megjelentunk, manapsag mar nem jellemzo. Nincs idonk. Dolgozo emberek vagyok, ez pedig csak egy hobbi – és az is marad örökké. Meg akartak mar venni minket, nem adtuk el a lelkunket. Fuggetlenseg szepsege a nyilt kritizalas. Twitteren is olykor kifakadok, jo erzes hogy szamit a szavam, mert mar tobbszor elofordult hogy felkerestek levelben a panasz megoldasa erdekeben. Az elmult egy evben probaltam jobban nyitni a magyar reszleg fele. Tobb hazai sajatgyartasunak adtam eselyt, de csak azoknak, amik megerdemeltek. (Valo vilag legutobbi evada teljes egesszeben kimaradt.)

Szerencsere nem csak mi, hanem az egesz tevezes valtozott egy evtized alatt. Ahogy kulfoldon felerosodott a kabeles éra, ugy idehaza is. Semmibol lett nepszeru tobb kisebb csatorna. Manapsag mar az se olyan nagy szam, ha valamit 24 oran belul megkapunk, pedig regen ez cimlapsztorinak mondhato volt. Most is az, csak nem minden esetben.

Oks, nem jartatom tovabb a szam, mert amugy is ez csak egy emlekezos poszt. Aki olvas minket, az tegye a folytatasban is. Mast nem tudok irni, max. annyit, hogy jovore idoben jelentkezunk a jubileumi cikkel.

Koszi!


free web stats