Upfronts 2015 – The CW

 
Beküldte: tess 2015 May 14, 18:41-kor a(z) Upfronts 2015: The CW témába.

A The CW esetében bevallom, engem leginkább az ongoing érát érintő változások érdekelnek, mintsem az újonc szekció. Érthető okokból viszont a kettőt igen nehéz szétválasztani. Az egykoron erőteljes teen drama csatorna erőteljesen kezd profilt váltani a képregény feldolgozások felé. Ezen mondjuk semmi kivetnivaló, lévén az utóbbi 7 év legnézettebb szezonját sikerült prezentálniuk idén, amiben nagy szerepe volt a The Flash-nek. Cseppet sem véletlen, hogy Mark Pedowitz duplán is nyit ez irányba. Sajnos a DC’s Legends of Tomorrow egyelőre nincs olyan fázisban, hogy ősszel startolni tudjon, de 2016 januárja már szinte biztosra vehető. Valószínűsíthető, hogy az egyik ongoing képregény sorozatukat hosszabb hiatus-ra küldik (esetleg tavaszig is) és a helyére érkezik

Biztosra vehető, hogy a nagy népszerűségnek örvendő Arrow/The Flash crossover szekciót tovább folytatják, ráadásul speciel event-ként minden év végén meg szeretnék ismételni valami grandiózus összefonódással. Hmm… Dick Wolf öröksége beette magát Pedowitz fejébe is.

Ongoing fronton az egyik legégetőbb kérdés, vajon mihez kezd a csatorna Nina Dobrev távozásával a The Vampire Diaries-ből? Julie Plec korosodó vámpírsorozata már eddig is viszonylag sok negatív kritikát kapott, szóval ősszel radikális változásokra lesz szükség. Kérdés, hogy Stefan és Damon karaktere ehhez elégséges lesz avagy sem?

A másik hasonló kérdés a Supernatural-lel kapcsolatos, ami hivatalosan is a csatorna legrégebb óta futó dráma sorozata. A 11. évaddal kapcsolatban Pedowitz elárulta, hogy szó sincs utolsó évadról, igazából a sorozat sorsa a két főszereplőn múlik. Azaz Jared Padalecki és Jensen Ackles addig csinálhatja, amíg bírja szusszal és lelkesedéssel. Már csak a kreatív stábbal kéne valamit kezdeni…

Újoncok: A tavalyi 4 drámából 3 túlélte az idei szezont, szóval igazából egész jól helytállt a csatorna. Mondjuk, én valamelyest keveslem a mostani felhozatalt, de kitudja. Egy biztos, a berendelések közt nincs ott a Tales from the Dark Side antológia reboot, ami tippre simán megfelelő alternatívája lehetett volna a bosszantóan korosodó Supernatural-nak.

  • Drámák: Containment, Crazy Ex-Girlfriend, DC’s Legends of Tomorrow

Visszatérők: America’s Next Top Model, Arrow, Beauty & the Beast, iZombie, Jane The Virgin, Reign, Supernatural, The 100, The Originals, The Vampire Diaries.

Kaszálták: Hart of Dixie, The Messengers

Műsorrend: Úgy fest az idei fall season programrend sok újdonságot nem tartogat, a csatornavezetők többsége inkább csak minimalista finomhangolásokat végzett a drasztikus átalakítások helyet. És a sorból a CW sem lóg ki, elvégre csak két slot változott a tavalyihoz képest. A The Originals végre elfoglalta méltó helyét a The Vampire Diaries mögött csütörtökön, míg a Reign megnyerte a pénteki 20 órás halálsávot. Itt lesz szép bizonyítani vagy inkább csak kiégni. A The 100 ugyanúgy maradt midseason program, mint idén és gondolom, amennyiben megkapja a 4. évados berendelést a Beauty & The Beast is nyárelején maradhat.

Meglepetésre a csatorna ősszel csak egy újonc drámával jelentkezik, így a Julie Plec nevével jegyzett Containment, valamint az Arrow/The Flash szuper spin-off 2016-ban debütál majd.

HÉTFŐ
20:00-21:00 – CRAZY EX-GIRLFRIEND
21:00-22:00 – Jane The Virgin

KEDD
20:00-21:00 – The Flash
21:00-22:00 – iZombie

SZERDA
20:00-21:00 – Arrow
21:00-22:00 – Supernatural

CSÜTÖRTÖK
20:00-21:00 – Vampire Diaries
21:00-22:00 – The Originals

PÉNTEK
20:00-21:00 – Reign
21:00-22:00 – America’s Next Top Model


free web stats