Plakátba zárva: Dark Matter

 
Beküldte: tess 2015 May 26, 18:33-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Fight to remember. Fight to survive.

Lassan már tényleg csak a zsáner elhivatott fanboy-a szól belőlem, amikor azt vizionálom, hogy majd a következő SyFy sorozat visszaállítja a csatorna döbbenetesen megtépázott renoméját. Hol vannak azok az idők, amikor a SyFy vagy pontosabban elődje, a Sci-Fi Channel neve egyet jelentett a minőségi tudományos fantasztikummal? A sorozatos rossz döntések, a semmiből jött arculatváltás és természetesen a két kultikus franchise búcsúja olyan maradandó űrt hagyott a csatorna életében, amit azóta sem sikerült orvosolnia a vezetőségnek.

Na, de majd most a Dark Matter kapcsán hátha felcsillan a remény, lévén az a Joseph Mallozzi tér vissza a SyFy berkeibe, akinek anno combos része volt a Stargate franchise sikereiben. Ráadásul a visszatérés alkalmával magával hozta a szintén Stargate veterán Paul Mullie-t, hogy egy ízig-vérig echte sci-fi sorozattal rukkoljanak elő. És ha ez még nem lenne elégséges, az alapot a saját képregényük szolgáltatja, szóval a páros abszolút saját kútfőből dolgozik.

A plot szerint adott egy űrhajó, melynek legénysége a hosszas sztázisból emlékek nélkül ébred. A feladat nyilván adott, a furcsa körülmények dacára is vissza kell emlékezniük a múltra a túlélésük érdekében. Hmm… kissé közhelyes tudom, de a paranoid atmoszféra már most adott, Mallozzi meg reméljük, jobban zsonglőrködik, mint Ron D. Moore haverja a Helix esetében.

dark-matter-poster


free web stats