2015 ősze a TV2-nél

 
Beküldte: Kanyecc 2015 August 30, 16:34-kor a(z) Magyar hírek témába.

Ne érezze senki azt, hogy az RTL Klub-felé húz a szívünk, ezért haladjunk tovább a listával. A TV2 következne, ami nyár folyamán se talált magára. Tudni kell másodiknak lenni, de egy idő után már unalmas. Meg is értem őket, de, hogy ezen változtassanak ősszel rengeteg sajátgyártású sorozattal készülnek, amik között lesznek újak is, valamint régiek, amik kaptak némi vérfrissítést.

Tavaly (vagy tavalyelőtt? – továbbra se néztem utána) a TV2 úgy döntött, hogy hosszított híradó közvetítésébe kezd, ami azt jelentette, hogy 18 órás kezdéssel kaptuk meg a Tényeket, amit másfél órán keresztül nézhettek a hírre éhező nézők. Ez brutálisan sok, embertelen mennyiségű hírt jelentett, olyanokat is, amik kb. egy blikk rövid cikkes rovatába valók. Mindegy, ők bevállalták a reformot, és a jelek szerint jól döntöttek, mert megy utánuk az RTL Klub is, igaz náluk csak egy órás lesz, de a kezdés immáron azonos. Most ténylegesen is el fog dőlni, melyik szerkesztőség az ügyesebb, illetve melyik tud több nézőt leültetni.

Így néz ki az őszi műsorrend – hétköznapok:

16:55-18:00 – Fliorella
18:00-19:30 – Tények
19:30-20:05 – Jóban Rosszban
20:05-21:25 – Ezek megőrültek!

Hétfő és péntek:
21:25-23:35 – Esti filmek
23:35-00:40 – Doktor D S2 (H) / Charlie angyalai (P)

Kedd-szerda-csütörtök:
21:25-22:30 – A titkok könyvtára (K) / Hazudj, ha tudsz S2 (Sz) / Frizbi Hajdú Péterrel (Cs)
22:30-23:35 – Hawaii Five-0 S5 / Lángoló Chicago S2 / NCIS S12
23:35-00:40 – Franklin és Bash S2 / Életfogytig zsaru (ism.) / Felejthetetlen S1

Amit első körben hamar leszűrhetünk a TV2 műsorkínálatából, hogy a kedd, a szerda és a csütörtök lesz a sorozatnap. Ekkor ugyanis az Ezek megőrültek után hármat is műsorra tűznek. Nyilván ezzel az RTL Klub-ot tudják némileg fúrni, hiszen aki az amerikai produkcióra bukik, az átkapcsol rájuk. (Emlékeztetőül, náluk csak 22 óra után kezd a blokk.) Lesznek ismétlések (Lie to Me), illetve országos tévépremierek (The Librarians). Sehol egy rangosabb cím, a megszokottak új évadját hozzák el. Számomra a legfurább húzás a csütörtök esti NCIS, amit anno 6-7 évvel ezelőtt keddenként láthattunk.

Hétfő és péntek filmesítésre került. Nincs ezzel probléma, hiszen nyitni kell azon nézők felé is, akik másfél órányi kikapcsolódást keresnek. Nyilván ezt azért kellett meghozniuk, mert hétvégére hamarosan érkeznek a szuperprodukciók, illetve hétköznapra is. De mikor mi debütál vagy folytatódik?! Mondanám:

08.31. (hétfő): Ezek megőrültek! 3. évad
09.01. (kedd): A titkok könyvtára (The Librarians) 1. évad
09.02. (szerda): NCIS – 12×17
09.04. (péntek): Charlie angyalai (Charlies Angels) 1. évad
09.07. (hétfő): Az ősi prófécia (Dig) 1. évad / A milliomos szakács 1. évad
09.27. (vasárnap): Sztárban sztár 3. évad
Őszi premierek: A kocka (Cube) 1. évad / Az 50 milliós játszma / Összezárva Friderikusszal 2. évad

Szeptember 7-től változni fog a hétfő este, mint azt fentebb is jeleztem. Az esti film eltűnik, helyére pedig két sorozat tűnik fel. Az egyik az USA Network egyik nagyszabású produkciója, a másik pedig egy reality, melyben az év szakácsát keresik. A show különlegessége, hogy az RTL Klub-os A konyhafőnökéhez képest belőle csak heti egy epizódot kapunk.

A végére pedig pár plusz infó. A milliomos szakács műsorvezetője: Rákóczi Ferenc és Széll Tamás lesz. Az ősz végén érkező A Kocka Ördög Nórával érkezhet, a tervezet szerint valamikor november tájt. Az ügyességi vetélkedőtől nagyon sokat vár a Tv2.

image

Változásokkal kell számolni a Sztárban Sztár esetében is, ugyanis Hajós András távozott a zsűritagok sorából (egyes értesülések szerint az RTL Klub-hoz igazol ismét), akinek a helyére Havas Henrik érkezik. (Bereczki Zoltán, Majoros Péter és Liptai Claudia pedig maradt, ahogy Till Attila is a műsorvezetői státuszban.) A női mezőnyben: Wolf Kati, Csobot Adél, Nyári Alíz, Nyári Edit, Janza Kata, Tóth Gabi és Baby Gabi kapott castingot; míg a férfiaknál: Csonka András, Gáspár László, Bebe, Rácz Gergő, Varga Győző és Peter Sramek. A jól megszokott 8 epizódot a csatorna kibővítette 10-re, hiszen ők is sejtik, hogy vasárnap durranni fognak, illetve kapni fog kísérő műsort is a SuperTv2-n. Magánál a szavazásnál se maradhatatott el a reform, hiszen átmennek mobilos applikációs változatra – amit már megszokhattunk a Rising Star esetében.

Dióhéjban nagyjából ez az, amit le kellett vésnem. Nyilván ami elmaradt, arról a következő napokban hírmorzsákba számolok be. Ha valakinek észrevétele lenne, az komment formájában megírhatja.


free web stats