Plakátba zárva: Shameless – 6. évad

 
Beküldte: tess 2015 October 26, 20:16-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Basszus, durva látni, mennyire elszaladt az idő a Shameless felett. 2009 elején még egy jobb sorsra érdemes Paul Abbott adaptáció volt, melyből végül az HBO nem kért. Szerencsére az év végére a Showtime felkarolta John Wells mára már szerelem projektté avanzsálódott sorozatát, ami aztán időközben a Showtime dramedy vénájának egyik megkerülhetetlen tényezőjévé vált. Pedig Wells látszólagos polgárpukkasztó plot-ja, Emmy Rossum folyvást erőltetett másodlagos nemi jellege, az öncélúnak tűnő brutalitás és szexualitás könnyedén belepiszkíthatott volna ebbe a fényes diadalmenetbe. Szerencsére, a felszín alatt a Shameless egy végtelenül szerethető és meglepő mód egészen megérintő családi dráma lett, melynek középpontjában mára olyan közhelyessé avanzsálódott fogalmak állnak, mint a szeretet, az összetartás és a család. Mindez jókora morbid humorral és persze testnedvvel megspékelve, pont úgy ahogy azt Wells szereti.

A sorozat 6. felvonás menetrendszerűen januárban érkezik, melyhez készült egy korrekt retro felhangtól átitatott plakát is. Amúgy itt jegyezném meg, anno Wells az adaptáció során a történetet egy lakókocsiparkba akarta helyezni, aztán végül mégis visszakozott. Pedig, ezzel a plakáttal simán rágyúrhatnának a marketingesek a hangulatra.

Apropó hangulat, aki szíves örömest megismerkedne a              Gallagher család cseppet sem hétköznapi életével még nyugodtan megteheti, lévén (ha minden igaz) a Viasat3 jóvoltából az eddigi 5 évad is adásba került idehaza. Oké, az 5. évad jelenleg is fut, de januárral tuti véget ér.

shameless-s6-poster


free web stats