És akkor most elkelnek a Hannibal babák

 
Beküldte: tess 2015 November 5, 21:43-kor a(z) Játék témába.

Bizony, némi késéssel ugyan, de ideje eredményt hirdetünk a múlt heti Hannibal játék kapcsán. Akinek nem lenne tiszta, az AXN volt olyan jó fej és a rendelkezésünkre bocsájtott két remekbeszabott karakterfigurát, amit kénytelen-kelletlen, de ki kell sorsolnunk köztetek. Teszem mindezt abszolút irigykedve, lévén a babák tényleg remek darabok, bármely sorozatos fanboy házi gyűjteményének ékes darabjai lehetnek. No de szerencsére a Fuller-i szadizmusból jutott egy kevés számunkra is osztályrészül, így az eddigi legnehezebb kérdést tettük fel a pályázóknak. Jelesül:

Mi a „séf” kedvenc bora?

hannibal-jatek-a

Ahogy várható volt a kérdés rendesen feladta a leckét és így megosztotta a kollektívát. No, de kezdjük az alapoknál! Az egyedi vizuális történetmeséléséről és szimbolikájáról ismert Bryan Fuller valamikor 2011-ben kezdett elveszni Thomas Harris regényének univerzumában, amit aztán pár évre rá majdhogynem kortárs összművészeti remekként prezentált. Komplexitása akkora méreteket öltött, hogy külön szekciót áldozott Hannibal Lecter impozáns stílusának, melynek alappillére a művészi food porn lett. Ehhez pedig nem kisebb neveket sikerült leszerződtetnie, mint a különc José André sztárséfet és az elismert kanadai illetőségű Janice Poon food stylist-ot. A végeredmény szemet gyönyörködtetően dekadens, sőt önmagában megérne egy külön misét, de ettől most eltekintenék. Sőt, elöljáróban gyorsan szögezzük le, Lecter kedvenc bora nem a Chianti.

“A census taker once tried to test me. I ate his liver with some fava beans and a nice Chianti.”

Ez a filmek egyik alapvetése, de ugye Fuller adaptációja a fránya jogok miatt nem egészen megfeleltethető a Harris féle univerzumnak. Jól példázza ezt, Alana Bloom karaktere, aki valójában Alan Bloom volt, vagy hogy a Jodie Foster által alakított Clarice Starling karaktere miért nem szerepelhetett soha a sorozatban. Ebből adódóan az Amarone sem elfogadott, azt elméletileg a könyvekben kedvelte a doktor úr . Esetünkben a helyes válasz a  Bâtard-Montrachet, amit nem mellesleg egész sokszor megemlítenek a sorozatban. Sőt, közvetve az egyik story line is köré épül. Ugyancsak népszerű választásnak bizonyult a Château Petrus bordeaux, de ezt a fajtát mindösszesen csak két alkalommal említették. Az Armagnac meg kérem egy míves francia brandy, ráadásul, ha jól rémlik azzal csak főztek.

Így aztán bevallom nem volt nehéz dolga a random generator-nak, lévén 2 telitalálatos eredményünk volt Kátai Moána és Szigeti Patrik személyében. A nyertesekkel hamarosan felvesszük a kapcsolatot, addig is türelem. Ja és a fanyalgóknak némi önigazolás a múltból:

“Due bottiglie di Bâtard-Montrachet e li tartufi bianchi, per favore.”

És nem feledni, hazai sorozatzáró november 16.-án.

HANNIBAL -- "Antipasto" Episode 301 -- Pictured: Gillian Anderson as Dr. Bedelia Du Maurier -- (Photo by: Brooke Palmer/NBC)


free web stats