The Shannara Chronicles-szel indítja az évet a Viasat3

 
Beküldte: Kanyecc 2015 December 14, 16:37-kor a(z) Magyar hírek témába.

Shannara_Ep101-2086

Nem sűrűn szoktam elsők között (=azaz, megjön a sajtóanyag és késztetést érzek a cikk megírására!) lehozni magyar híreket, de most az egyszerű kivételt teszek, ugyanis a Viasat3 műsorára 48 órával az amerikai premiert követően érkezik magyar szinkronnal a The Shannara Chronicles, ami tempó tekintetében egyedi a Viasat3-franchise történelmében.

Nem dereng – de majd úgy is kijavítatok, vagy a csatorna sajtóosztálya –, hogy ilyen gyorsan hoztak-e már volna el bármit is az amerikai tévés piacról. Arra többszörösen volt példa, amikor egy hétvége alatt ledaráltak minimaraton formájában egy-egy sorozatévadot, azonban pár napos csúsztatással legjobb tudomásom szerint még semmit se tűztek műsorukra. Megértük ezt is, igaz az AMC és a Fox jobb tempót tud diktálni, ugyanis ők az amerikai premierrel egyidőben adják feliratosan, míg 24 órán belül (általában a másnap) esti ismétléskor szinkronnal.

Az MTV fantasy sorozatáról van szó, melynek alapkoncepcióját Terry Brooks méltán híres bestseller regénye szolgáltatja. Idehaza Shannara – A jövő krónikája címen érkezhet. Amerikában január 5-én kerül premierre, míg itthon január 7-től lesz látható 21 órás kezdéssel.

Az alapsztorit másolnám a közleményből, bár már jó párszor leírtuk:

„Évezredekkel civilizációnk pusztulása után bolygónkat – amit ekkor már Négyföldként ismerünk – az emberek mellett trollok, gnómok és elfek lakják. Utóbbiak közé tartozik a Shannara-család, akik felmenőik révén olyan természetfeletti képességek birtokosai, amelyek segítségével döntően befolyásolhatják a világ alakulását. A világét, amit most rég feledésbe merült, sötét erők fenyegetnek. A gonosz ellen Amberle, az elf hercegnő, a Shannara-család utolsó leszármazottja: a félig ember, félig elf Will és Eretria, a bandita– három, egymástól gyökeresen eltérő személyiség fog össze. Küldetésük, hogy megmentsék a világot – ám eközben saját félelmeikkel is meg kell küzdeniük.


free web stats