FOX: Vanished 1.00 – Unaired Pilot

 
Beküldte: tess 2006 August 20, 16:15-kor a(z) 2006/07 sorozatai,Vanished témába.

vanished_100.jpg
Sorozat premier: 2006/8/21
Műfaj: Akció/Dráma
Csatorna: FOX

A történet: Jeffry Collins szenátor feleségét Sara Collinst egy estélyen elrabolják, ami persze elég nagy port kavar. Az FBI rögvest be is kapcsolódik a nyomozásba és az ügyet Lin Mel és Graham Kelton ügynökre bízzák. Kelton ügynök neve nem ismeretlen a szakmában, hisz egyik bevetése egy fiatal fiú életébe került. Aztán ahogy lenni szokott a sajtó is bekapcsolódik a hírhajhász Juddy Nash oldalán. Kiderül hogy Nash és Kelton már az előző ügynél is rivalizáltak és hogy a szenátor lánya egy csöves férfival él együtt. Sőt a végére még Sara Collins régi barátja és a szenátor ex-felesége is bekapcsolódik.

Megjegyzés: Hát szerintem kegyetlen vontotatott és unalmas a kezdet. Maga az alapsztori sem egy nagy szám, igaz az ilyen kaliberű sorozatoknál a csavarok a lényegesebbek. Hát csavar helyett itt inkább csak kuszálódnak a szállak, de összeségében semmi konkrét tényt nem tárnak fel. A végét próbálták kegyetlen cliffhangeresre csinálni, de valljuk be nem sikerült valami jól. Szereplők terén sem egy nagy eresztés. Csupa ismeretlen arc és még a karakterek sem vonzóak. A szenátor túl nyugodt, míg az FBI ügynök amolyan alkohlista style. Semmi stílusuk sincs. Talán még a hírhajhász riportert tudnám kiemelni, aki szép is meg minden, de a jótól azért messze van. Ha jól tudom a Dead Like Me-ben feltűnt pár rész elejéig. A képi világ cseppet mozgalmas, de nem egy Brucheimer-i látványvilág. A sok akció betét jól lenne, de már az elején kifulladnak, mintha nem lenne rá pénz vagy mi. A mozaikos-morzsázos jelenetváltás meg egyszerűen idegesítő hosszútávon. A zenei világ is roppant szegény. Az aláfestő zene a minden, de az is lehetne jobb. De azért a végére egy Foo Fighters befittyeg, holott kegyetlen nem megy a stílushoz.

Szóval amint látható elég rendesen lehúztam a részt, de ez érthető szerintem. A Prison Break és a 24 mérföldekkel jobb a kategórián belül, de vegyük figyelembe a tényt, hogy a részen még módosíthatnak. Valamint az ilyen kaliberű sorozatoknak kell egy kis felfutási idő, hogy kellóképpen bonyolódjon a szál.

This entry has a rating of 2

free web stats