A Színészek szerint 2016-ban…

 
Beküldte: Kanyecc 2016 February 28, 18:36-kor a(z) díjátadók témába.

viola-davis-zoom-5ce97a36-9e78-4031-9448-a06382f57663

2016-os évi amerikai szakszervezeti listák: Írók | Producerek | Rendezők | Színészek | Vágók | Operatőrök | Látványtervezők | Hangmérnökök | Díszlettervezők + Közönség + AFI + Golden Globe

Március hajnalán belekezdünk a szakszervezeti díjátadók pótlásába. Napi kettővel is simán lehet számolni, mert mint láthatjátok a fentebbi listát, azért akadnak elmaradások bőven, amiket a meló és a lebetegedés eredményezett.

Kezdjük a sort a Színészek díjátadójával, a Screen Actors Guild Awards-szel, avagy a SAG Awards-szel rövidebb nevén. A jelöltek listájáról még decemberben írtunk. Már akkor is biztosak voltunk egy dologban, még pedig abban, hogy a „legjobb kaszkadőröknek” járó díjat a Game of Thrones viheti ismételten haza. Nem is történt másképp. Megkapták az elismerésüket, ha már más kategóriában nincs esélyük a túlzott fölény miatt. Immáron ötödik éve tartja magánál, kíváncsi leszek mikor kap méltó ellenfelet.

Az este meglepetését Idris Elba szállította, aki egyszerre két díjat vihetett haza. Az egyik tévés jelöléssel (Luther), a másik filmessel (Beasts of No Nation) zsákolta be. Ezzel történelmet is írt, hiszen Ő az egyetlen színész, aki egy díjátadó alatt két elismeréssel távozhatott. Ilyenre egyelőre még nem volt példa.

A végére pedig még egy olyan hír, ami a szívemhez közelebb áll, miszerint a Mad Max: Fury Road se távozott díj nélkül, hiszen a filmes szekcióban a kaszkadőr melóért őt díjazták. Részletek a tovább mögött.

A dráma kategóriája:

Legjobb dráma:

Downton Abbey (PBS)

Legjobb férfi főszereplő (dráma):

Kevin SpaceyHouse of Cards (Netflix)

Legjobb női főszereplő (dráma):

Viola DavisHow to Get Away With Murder (ABC)

A komédia kategóriája:

Legjobb komédia:

Orange is the New Black (Netflix)

Legjobb férfi főszereplő (komédia):

Jeffrey TamborTransparent (Amazon)

Legjobb női főszereplő (komédia):

Uzo AdubaOrange is the New Black (Netflix)

Egyéb kategóriák:

Legjobb férfi főszereplő (tévéfilm/minisorozat):

Idris ElbaLuther (BBC America)

Legjobb női főszereplő (tévéfilm/minisorozat):

Queen LatifahBessie (HBO)

Legjobb kaszkadőrök:

Game of Thrones (HBO)


free web stats