Miss/Guided – 1.01 – Homecoming

 
Beküldte: Kanyecc 2008 August 9, 18:42-kor a(z) 2007/08 sorozatai,Pilot témába.


Premier: 2008/03/18
Írta: Caroline Williams
Rendezte: Todd Holland

Becky Freeles abban a gimnáziumban iskolai tanácsadó, ahol tanuló volt. Nem éppen kötik ide szép emlékek, hiszen egy lány miatt – Lisa Germain – háttérbe szorult, de szereti a munkáját. Nem beszélve az egyik spanyol tanárról, Tim-ről, akibe fülig bele van zúgva. Közeleg az éjszakai bál, el szeretné hívni, azonban nem akar kezdeményezni. Közben Huff – az iskola igazgatója – alkalmazza Lisa-t, Beky nagy meglepetésére. Mondanom se kelljen, megindul a harc Tim-ért…

Megjegyzés: Nem régen tekintettem át, hogyan állunk a különböző tavalyi palántáinkkal, amik közül sokan kihullottak idő közben. Az ABC három szitkommal indította meg a 2007/08-as idényét. Egyiket sem láttam ezidáig. A Samantha Who? nem nyerte el a tetszésem, a Miss/Guided-ről mindjárt írok, a Carpoolers-ről meg az este folyamán. Egyke viszonyítási alappal a hátam mögött kezdenék bele a sorozat kritizálásába. A célszerűbb az lett volna, ha egyből folytatom a Carpoolers-szel, de akkor mindhárom helyre hasonló érvek csapódnának.

Első ránézésre, engem megvett. Az sorozatban van valami, ami leültet és ez maga a főszereplő. Judy Greer alakítása, nálam nagyon bejött. Megtalálható benne minden, aminek egy iskolai tanácsadóban ott kell lennie. A grimasz skála teljes szélességben. Nem túl humoros, mégis lehet nevetni beszólásain. Remekül kezeli a különböző kihívásokat, határesetes diákokat. Mondjunk utóbbit jó hogy, hiszen közéjük tartozott. Mint kiderült a fenti elírásból, Becky nem éppen nagy népszerűséggel rendelkezett a gimnazista éveiben. 1) Volt nála sokkal szebb lány. 2) A fogszabályzóját pont ebben az időszakban helyezték fel neki. Egyszóval, padlót fogott.


A sztori középpontjában nem Becky tanácsadása áll, hanem egy harc Tim tanítóbácsi szívéért, amit a pilotban úgy tűnik elnyert. Tehát 1-0 a javára, viszont Lisa-t sem kell félteni, hiszen tipikusan az a csaj, aki bármi áron meg akarja kapni kiszemelt prédáját, főleg ha azzal másnak/másoknak fájdalmat szerezhet. Ez az epizód még arra is tökéletes volt, hogy bemutassák a különböző tanárokat, diákokat, azaz a közösséget. Ott van például: Huff igazgató, aki egy hájas disznó vagy éppen Bruce, akitől elcsaklizta Becky az egyik részlegét, a táncfelkészítést.

Valójában mi tetszik az egészben? A készítők belecsempéztek egy kis The Office-stílust. (Itt jegyezném meg, hogy nekem nincs semmi bajom vele, viszont valahogy túl tömény az a humor, amit elénk raknak. Nem azért röhögök, mert élvezem, hanem mert már „szenvedek”. Részemről, csakis évaddarálás lesz belőle.) Az Office magában a részletekben rejlik, hiszen ott van benne az interpretálás, azaz amikor a különböző szereplők a kamerának – vagyis csak a nézőknek – különböző megjegyzéseket, monológokat tesznek. Nagyon jó humorokat tudnak ezekbe belevinni, főleg amikor pont az ellenkezőjét bizonygatják, mint amit hallanak a másik féltől. Ezen kívül található még benne visszaemlékezések.

Mint már említettem a főszereplők frappánsan lettek összehozva. Hiába van ott a szexy Brooke Burn, nekem mégis Judy Greer tetszik, és csak miatta fogom folytatni. A másik Chris Parnell, aki tipikusan az ember agyára mehetne, ha nem készülnénk fel rá.

Összességében nálam bejött. Az ABC ígéretes midseason-ra berendelt szitkomja, biztosan fel fog került a darálni való listámra. A Samantha Who?-ból hiányoltam valamit, azonban úgy tűnik itt ráleltem. A szókimondó tanácsadó, mint főkarakter iszonyatosan fel tudja dobni az egész sztorit. Jó poénok sem maradnak el. Nem kell odafigyelni sem az aláfestett kacarászásnak. Láttam volna benne a jövőt, kár hogy az ABC ezt másként gondolta. (Egyébként észrevettétek, hogy a Samantha Who?-ban és a itt is egyaránt szöke csaj játssza a főszerepet? …sőt még távolról nézve az arcuk is közel azonos! Talán véletlen, talán nem!)

Track list:
“Push It” by Salt-N-Pepa
“Don’t Cha” by The Pussycat Dolls

This entry has a rating of 3.5

free web stats