A Jelmeztervezők jelöltjei és nyertesei 2016-ban…

 
Beküldte: Kanyecc 2016 March 20, 21:36-kor a(z) díjátadók témába.

A Jelmeztervezők szakszervezetének archívuma: Előző évi jelöltek és nyertesek

2016-os évi amerikai szakszervezeti listák: Írók | Producerek | Rendezők | Színészek | Vágók | Operatőrök | Látványtervezők | Hangmérnökök | Díszlettervezők + Közönség + AFI + Golden Globe

Zárjuk le a 2016-os díjszezon első felvonását. Már csak egyetlen szakszervezetnek az éves elismerés osztójáról kell beszámolnom, ami nem más, mint a jelmeztervezőké. Hivatalos nevükön magukat Costume Designers Guild-nak hívják, de egyszerűség kedvéért inkább csak rövidítsük őket CDG-nek, mert úgy az archívumunk is gyorsabban és több találat dob rájuk.

Szóval jöhet minden olyan sorozat, ami kosztümös! – Simán gondolhatnánk ezt, de nincs ilyesmiről szó, azaz csak 80%-ban, más különben hogyan kerülne képbe a Ray Donovan vagy a House of Cards? Azért az öltönyös úriembereket nem hívnám nagy jelmeztervezéses melónak. Szavaimat igazolják a puszta tények, miszerint eme két produkció bizony díj nélkül búcsúztatta a részleget idén. Helyette olyan ötleteket díjaztak, amik sokkal inkább megérdemelték, ahol sokkal jobban meglátszott a kreativitás.

Jah és ha már kreativitás, akkor ne feledkezzünk el a Trónok harcáról se, ami egyértelműen a fantasy szekció kimagasló befutottja. 2012 óta, avagy a sorozat indulásától számítva Michele Clapton minden esztendőben elviszi a vetélytársak elől a díjat. Vajon mikor lesz méltó ellenfele a GoT-nak? A tovább mögött a jelöltek és a nyertesek kiléte.

OUTSTANDING CONTEMPORARY TELEVISION SERIES

American Horror Story: Hotel – Lou Eyrich
Empire, Season 1
– Rita McGhee
House of Cards – Johanna Argan, Kemal Harris
Ray Donovan – Christopher Lawrence
Transparent – Marie Schley

OUTSTANDING PERIOD TELEVISION SERIES

The Knick – Ellen Mirojnick
Mad Men – Janie Bryant, Tiffany White Stanton
Masters of Sex – Isis Mussenden
Outlander – Terry Dresbach
Penny Dreadful – Gabriella Pescucci

OUTSTANDING FANTASY TELEVISION SERIES

Game of Thrones – Michele Clapton
Once Upon a Time – Eduardo Castro
Sleepy Hollow, Season 2 – Kristin M. Burke, Mairi Chisholm
Sleepy Hollow, Season 3 – Mairi Chisholm
The Wiz Live! – Paul Tazewell


free web stats