FOX: Justice 1.00 – Unaired Pilot

 
Beküldte: tess 2006 August 21, 20:40-kor a(z) 2006/07 sorozatai témába.

justice_100.jpg
Sorozat Premier: 2006/8/30
Műfaj: Jogi/Dráma
Csatorna: FOX
A tartalom: A sorozat ehy menő ügyvéd csapat a TNT & G ügyeit követi végig. A cég profilja a felső tízezerre korlátozódik és az ő ügyes bajos jogi dolgaikat intézik. Számukra nem lényeges az igazság, csupán csak a győzelem számít. Ezért persze mindent meg is tesznek és nem sajnálják rá a pénzt sem. A Pilot epizódban egy férfit kell megmenteniük, akit azzal vádolnak, hogy eltette lábalól a feleségét. Az ügy természetesen rengeteg kérdést vett fel és szinte a vesztett állásból kell megfordítani, de mint tudjuk nincs lehetetlen.

Megjegyzés: Egyértelműen Jerry Brucheimer keze munkája! A képi világ zseniálisan dinamikus és lüktett az akciótól. Ezt persze ne a tipikus értelemben vegyük, hisz ez egy jogi sorozat, de mégis van benne valami forradalmi. A CSI-re hasonlító stílusban nyomoznak, majd az eredményeket felhasználják. A fikció és a realitás egyszerre keveredik az ügyekben, így a néző nem tudja eldönteni, hogy a védenc bűnös vagy sem. Másrészről a sorozat magját a szereplőgárda adja. Kerr Smith a Dawson óta nem alkotott ekkorát szerény véleményem szerint. A karaktere egyszerűen lüktett az energiától és folyamatosan a sikert súlykolja. Egy az egybe az ördög ügyvédje, de még sem egy Neo. Aztán ott van még Victor Garben is az Aliasból, aki a nyers elegancia megtestesítője és ezzel együtt a dinamizmus párosul a stílussal. A másik két főszereplő amolyan tipikus karakter, így a jövőben szerintem nem nagyon fognak rájuk építeni. A történet se rossz, de néhol már túlzottan is mesterkélt, de legalább furfangos. Igaz nem nézünk úgy mint egy 24 vagy Prison Break után, de nem rossz. A sorozat egyetlen hibája az átfogó történet lehet, hisz nem úgy néz ki, hogy valaha is túljutnának az epizódokon.

Van benne lehetőség, de kérdés hogy mit tudnak kihozni belőle. Igaz hogy Brucheimer a producer meg minden, de a mester is tévedett már párszor.

This entry has a rating of 3.5

free web stats